Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Pitkään perhevapaalla olevat tarvitsevat tukea työelämään paluuseen

18.2.2021

Sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön yhteisellä hankkeella tuettiin pitkään perhevapailla olleiden paluuta takaisin työelämään. Hanke tarjosi ura- ja työhönhakuvalmennusta vanhemmille, jotka kokevat epävarmuutta työhön paluusta. Hankkeeseen osallistu-jat olivat saamiinsa palveluihin erittäin tyytyväisiä.

Enemmän tietoa palveluista ja vaihtoehdoista perheille

Perheiden kanssa työtä tekevien ammattilaisten tietoutta työelämään siirtymisen palveluista ja tuen vaihtoehdoista perhevapaalla oleville vanhemmille tulee lisätä. Hankkeen kokemusten perusteella vanhemmilla on varsin heikko käsitys erilaisista työelämään liittyvistä tukimuodoista ja palveluista. Näin ollen vanhemmille tulisi saada jo vanhempainvapaan varhaisessa vaiheessa ja mielellään myös lasten ja perheiden palvelujen kautta tietoa perhevapaalta työelämään siirtymisestä.

Sote-, työllisyys- ja koulutuspalveluita tulee integroida paremmin

Paremmat palvelut perheille edellyttävät sote-, työllisyys- ja koulutuspalveluiden verkostoitumista. Nykyistä laajemmalla verkostoitumisella on mahdollista luoda asiakkaan tarpeita vastaava tuen kokonaisuus tilanteessa, jossa vanhempi kaipaa ohjausta palatessaan perhevapaalta työhön tai opintoihin. Palvelujärjestelmän eri hallinnonalat toimivat erillään eikä toimioilla ole tietoa toistensa palveluista ja tuesta riittävästi. Laajemmalla yhteistyöllä voitaisiin saavuttaa merkittäviä etuja perhevapaalta työelämään siirtymisen sujuvoittamiseksi, jotta tarpeettomat katkokset vanhempien työuralla vältettäisiin.

Perhevapaalta työelämään liittyvän tuen kehittäminen jatkuu, sillä hankkeelle on myönnetty jatkorahoitus vuosille 2021-2022. Hankkeen rahoittaja jatkokaudella on työ- ja elinkeinoministeriö.

(Sosiaali- ja terveysministeriö)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi