Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Katto- ja pientalorakentamisessa puutteita putoamissuojauksessa ja henkilökohtaisessa suojauksessa

14.5.2020

Työsuojeluviranomainen teki viime vuonna lähes 24 000 työsuojelutarkastusta. Yli viidennes kaikista tarkastuksista suuntautui rakentamisen toimialalle. Erityisesti valvottiin katto- ja pientalorakentamista. Joka toisella katto- ja pientalorakentamiseen suuntautuneella tarkastuksella havaittiin puutteita putoamissuojauksessa ja henkilökohtaisessa suojauksessa.

Myös palvelutoimialoille, erityisesti majoitus- ja ravitsemistoimialalle sekä kaupan toimialalle tehtiin paljon työsuojelutarkastuksia.
Työsuojelutarkastajien havaintojen mukaan työnantajat tiedostivat yhä paremmin velvollisuutensa tunnistaa väkivallan uhkatilanteita, mutta tilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan liittyvät toimet olivat usein puutteellisia tai jääneet kesken.

Teollisuuden työpaikoille suuntautuneessa työsuojeluvalvonnassa kokeiltiin viime vuonna ohjaavaa otetta viestimällä työpaikoille sekä ennen että jälkeen tarkastuksen. Kokeilu onnistui hyvin. Vaikka kemikaaliturvallisuudessa oli edelleen paljon puutteita, puolet työpaikoista alkoi ennakkoon lähetettyjen ohjeiden perusteella laittaa asioita kuntoon jo ennen tarkastusta.

Psykososiaalisia kuormitustekijöitä valvottiin laajasti eri toimialoilla.
Noin 10 000 tarkastuksella selvitettiin, onko psykososiaalisia kuormitusta käsitelty työpaikalla. Näiden valvontahavaintojen perusteella noin kolmasosassa valvontakohteista oli tarpeen käsitellä psykososiaalista kuormitusta laajemmin.

Työsuojeluviranomainen valvoo myös syrjinnän kieltoa työelämässä. Lähes puolet syrjintää koskevista tarkastuksista tehtiin terveydentilaan liittyvän syrjintäepäilyn perusteella.

Työsuojeluviranomaisen toiminta 2019 pähkinänkuoressa:

* Lähes 24 000 työsuojelutarkastusta
* Yli 51 000 toimintaohjetta
* 7200 kehotusta
* Yli 30 000 asiakasyhteydenottoa
* Lähes 1200 tutkittua työtapaturmaa
* Lähes 900 lupahakemusta
* Yli 29 000 ilmoitusta

(Aluehallintovirasto)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi