Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Ympäristö- ja vesiluvat voi nyt hakea sähköisessä asiointipalvelussa

6.5.2020

Kaikkia valtion viranomaisten myöntämiä ympäristö- ja vesilupia voi nyt hakea aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa. Koko hakuprosessin voi tehdä alusta loppuun asti sähköisesti.

Hakemuksen tekoa on helpotettu niin, että täytettävät kohdat ja täyttöohjeet mukautuvat valitun toiminnan mukaan. Näin luvan hakeminen on aiempaa nopeampaa ja vaivattomampaa.

Hakija hyötyy sähköisestä asioinnista myös siten, että hakemusten käsittely ja lupapäätösten rakenne on yhdenmukaistettu. Näin koko lupaprosessi on avoimempi ja ennakoitavampi.

Palvelu opastaa täyttämään hakemuksen oikein

Jos ympäristö- ja vesilupien hakeminen ei ole hakijalle tuttua, sähköinen asiointipalvelu opastaa hakijaa siinä, mitkä seikat ovat tarpeellisia asian ratkaisun kannalta.

Palvelussa on myös linkkejä lisätiedon lähteille ja avoimiin aineistoihin, joista voi selvittää hakemuksen kannalta tärkeitä tietoja.

Tulevaisuuden näkyminä yhden luukun palvelu

Sähköisessä asiointipalvelussa tieto kerätään rakenteisesti. Sen ansiosta tulevaisuudessa on mahdollista toteuttaa "yksi tieto yhden kerran" -periaatetta, jossa hakijan täytyy antaa kukin tieto vain yhden kerran ja sen jälkeen tieto on eri hakemuksissa aina valmiina käytettäväksi.

Kehitystyö mahdollistaa myös täydellisen yhden luukun palvelun kehittämisen ja yhtenäistää viranomaisten toimintatapoja. Hakemusprosessin aikana kertynyttä tietoa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää myös valvonnassa.

Ympäristö- ja vesilupien sähköinen asiointi integroidaan osaksi Luvat ja valvonta -kärkihankkeen kansallista palvelukerrosta.

(Aluehallintovirasto)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi