Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Ylipanostajan oikeus toimia räjäytystyön johtajana on päättynyt

17.1.2020

Vuonna 2016 voimaan tulleen räjäytystyötä koskevan lainsäädännön mukaan asutulla alueella toimivalla räjäytystyön johtajalla on oltava räjäytystyön vastuuhenkilön pätevyyskirja. Siirtymäsäädöksen mukaan räjäytystyön johtajana on voinut vuoden 2019 loppuun saakka toimia henkilö, jolla on ylipanostajan pätevyyskirja. Tämä oikeus päättyi viime vuoden lopussa.

Vuoden 2020 alusta alkaen asutulla alueella toimivalla räjäytystyön johtajalla on oltava räjäytystyön vastuuhenkilön pätevyyskirja.

Panostajan pätevyyskirjan myöntämisen yhteydessä tehtävä suojelupoliisin henkilöturvallisuusselvitys ja lupakortin tilaaminen saattavat kestää yhteensä muutaman kuukauden. Tämän vuoksi lupaviranomainen muistuttaa hakemaan räjäytystyön vastuuhenkilön pätevyyskirjaa hyvissä ajoin, että häiriöiltä ja työn keskeyttämisiltä vältyttäisiin.

Lupaviranomaisena toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualue. Sen ylläpitämässä panostajarekisterissä on tällä hetkellä noin tuhat ylipanostajaa ja räjäytystyön vastuuhenkilön pätevyyskirjoja on myönnetty 249 kappaletta.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue.)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi