Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Joululiikenne näkyy maanteillä, raiteilla sekä ilmatilassa

19.12.2019

Talven liikenteen huippupiikki, joulunaika, näkyy Traffic Management Finlandin (TMFG) liikenteenohjauksessa etenkin maanteillä, raiteilla ja ilmatilassa. Liikennemäärät jakautuvat tänä jouluna kuitenkin pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen, mikä tasoittaa pahimpia jouluruuhkia. Lisääntyneeseen joululiikenteeseen on varauduttu niin tieliikennekeskuksissa, rautateiden liikenteenohjauksessa kuin lennonvarmistuksessakin. TMFG:n liikenteenohjauksen ja -hallinnan palvelut toimivat maalla, merellä ja ilmassa myös jouluna 24/7 -periaatteella.

Joululiikenne maanteillä: Ota peli- ja kelivaraa sekä ennakoi

Tieliikennekeskuksista ohjataan liikennettä läpi joulun, jossa maanteiden meno- ja paluuliikenne jaksottuu tänä vuonna normaalia pidemmälle aikavälille. Menoliikenteen vilkkaimmat päivät ovat pe 20.12., la 21.12. ja ma 23.12. Paluuliikennettä on eniten torstaina 26.12. sekä perjantaina 27.12.

"Joulunajan arkipyhät houkuttelevat tänä vuonna matkaajia pidennetyn joululoman viettoon. Maanteillä tämä näkyy ruuhkahuippujen tasaantumisena, kun meno- ja paluuliikenne jaksottuu useammalle päivälle. Omaa ajomatkaa suunnitellessa kannattaa siitä huolimatta varautua liikenteen ajoittaisiin jonoutumisiin ja keskinopeuksien alenemisiin. Ottaa kannattaa lisäksi peli- ja kelivaraa eli riittävästi tilaa ja aikaa toimia liikenteessä", kertoo yksikönpäällikkö Mika Jaatinen ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta.

Tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteet löytyvät koottuna karttakuvan kanssa tmfg.fi -sivun uutisista. Lisäksi tietoa ajokeleistä, ruuhkista ja esimerkiksi tietöistä löytyy kootusti Traffic Management Finlandin liikennetilanne.tmfg.fi -sivuilta ja sen mobiilipuolen Liikennetilannesovelluksesta.

Katso myös ITM Finlandin joulunajan videot, joissa kerrotaan miltä tiepuolen joululiikenne näyttää tänä vuonna ja mitä joululiikenteeseen suuntaavan kannattaa ottaa huomioon.

Joululiikenne rautateillä: Katso juna-aikataulut etukäteen ja seuraa asemainfo.fi sekä junalähdöt -palveluita

Joulu on vilkasta aikaa myös junaliikenteessä. Tänä vuonna menoliikenne jakautuu usealle päivälle ja moni lähtee matkaan jo loppuviikosta tai tulevana joulunalusviikonloppuna. Joulun päivinä sekä kauko- että lähiliikenteessä ajetaan poikkeusaikataulujen mukaisesti.

Rautateillä liikenteen sujuvuuteen voivat vaikuttaa osaltaan myös talviset olosuhteet, erityisesti pöllyävä ja kinostava lumi sekä kova tuuli ja pakkanen. Talveen varautumiseen onkin yhdessä eri toimijoiden kanssa kiinnitetty erityistä huomiota.

"Rautatieliikenteenohjaus vastaa koko Suomen junaliikenteen turvallisesta kulusta myös joulun pyhinä. Keskuksissamme ohjataan liikennettä kaikkina vuorokauden aikoina. Turvallinen liikenne on kaiken keskiössä", kertoo operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää Finraililta.

"Matkustajainformaatiopalveluja tuotetaan junaliikenteen matkustajille 24/7 -periaatteella. Normaali- ja häiriötilanteissa informaatiota jaetaan asemien ja laiturialueiden näytöillä sekä erillisillä kuulutuksilla. Lisäksi ajantasaista tietoa saa asemainfo.fi ja junalahdot.fi -palveluista, myös mobiilisti", kertoo johtaja Heidi Saarinen Finraililta.

Katso Finrailin joulunajan video, jossa kerrotaan miltä joululiikenne näyttää tänä vuonna rautateillä.

Joululiikenne ilmatilassa: Joululiikenne on jo käynnissä

Suomen pohjoisille lentoasemille suuntautuva joulun lentoliikenne on lähipäivinä vilkastumassa. Yhteistyö lennonjohdon, lentoasemien ja lentoyhtiöiden kesken on tiivistä ja joululiikenteessä on varauduttu myös talvisiin sääolosuhteisiin.

Viime vuoteen verrattuna joulukuun Lapin tilauslentojen määrä on jäämässä varausten perusteella viimevuotista pienemmäksi.

"Rovaniemellä suurimmat operaatiomäärät nähdään juuri ennen jouluaattoa edeltävinä päivinä su 22.12. ja ma 23.12. Lisäksi liikennettä on runsaasti tapaninpäivänä 26.12. sekä pe 27.12. Kittilässä joululiikenteen vilkkaimpia päiviä ovat puolestaan la 21.12. ja su 22.12. sekä to 26.12. Myös Suomen vilkkaimmalla lentoasemalla, Helsinki-Vantaalla, joulun liikenne on vilkkaimmillaan kyseisinä päivinä ja rauhoittuu joulunpyhien ajaksi", kertoo Suomen Lennonjohtokeskuksen johtaja Karri Hannula ANS Finlandilta.

(Traffic Management Finland)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi