Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työterveyshuollon etäpalvelusta on sovittava työnantajan ja työterveyshuollon kesken

12.11.2019

Kun työterveyshuollon edustaja ja asiakas ovat asioidessaan eri paikassa ja yhteydenpito toteutetaan tekniikan avulla, puhutaan työterveyshuollon etäpalveluista. "Tärkein pointti etäpalvelujen järjestämisessä on se, että asiasta on sovittu työnantajan ja työterveyshuollon kesken ja tämä kirjataan työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan", toteaa tarkastaja Johanna Pulkkinen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualueelta.

Työterveyshuollon etäpalveluiden tuottamiseen on laadittu kriteerit, jotka toimivat ohjenuorana myös työsuojeluviranomaiselle tarkastustoiminnassa.

Aina on pohdittava tapauskotaisesti, soveltuuko annettava palvelu etäpalveluna tuotettavaksi huomioiden hyvä työterveyshuoltokäytäntö ja ammattieettiset periaatteet. Etäpalveluiden tuottaminen edellyttää paitsi asianmukaisia tiloja ja laitteita, myös koulutettua henkilöstöä ja tietoturvasta huolehtimista.

Työpaikkaselvitys tehdään pääsääntöisesti aina konkreettisesti työpaikalla.

Työpaikkaselvitykseen liittyvä suunnittelu, palautteen anto sekä seuranta ja arviointi voidaan taas hyvin toteuttaa etänä. Etäyhteyksien hyödyntäminen antaa hyvän mahdollisuuden joustavaan yhteistyöhön myös työterveyshuoltosopimukseen liittyvissä neuvotteluissa ja niihin liittyvässä yhteydenpidossa.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi