Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!EcoOnline työturvallisuuden yhteistyökumppanikysely

3.10.2019

 

Turvallisuuskulttuuri ja henkilöstön hyvinvointi ovat tärkeimmät syyt panostaa työturvallisuuteen - digitaaliset ratkaisut kiinnostavat

Me EcoOnlinella kysyimme syyskuussa 2019 asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme työturvallisuuden nykytilanteesta heidän organisaatioissaan sekä työturvallisuuden tulevaisuuden panostuksista asiakastarpeiden ymmärtämiseksi. Kiitos kaikille vastanneille.

Vastauksista voimme päätellä, että työturvallisuus on murtautunut monessa organisaatiossa työsuojelutoimikunnan toiminnasta koko organisaation ja aina johtoryhmätason toiminnaksi, sillä peräti 70% vastaajaorganisaatioista työturvallisuus on johdon agendalla. Työturvallisuuden merkitys on noussut myös monessa organisaatiossa viimeisen 5 vuoden aikana paljon, sillä 65% vastaajista oli tätä mieltä.

Lakisääteisyys on edelleen vahva draiveri monessa yrityksessä 55% ilmoittaessa sen keskeisimmäksi syyksi panostaa työturvallisuuteen, mutta tärkeimpinä syinä korostuvat henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuuskulttuuri. Jopa 80% vastaajista ilmoitti turvallisuuskulttuurin tärkeimmäksi syyksi panostaa työturvallisuuteen, mikä on erittäin merkittävää.

Etenkin työturvallisuuden osaamisen kehittäminen ja digitaaliset ratkaisut nähdään keskeisinä työkaluina, sillä lähes puolet vastaajista oli panostanut aktiivisesti viimeisen 5 vuoden aikana molempiin ja peräti 100% vastaajista pelkästään työturvallisuuden koulutukseen. Digitaaliset ratkaisut kiinnostavat myös tulevina vuosina, sillä yli puolet ilmoitti kyselyssä aikovansa investoida erilaisiin työturvallisuuden digitaalisiin ratkaisuihin sekä asiantuntijapalveluihin.

Kysyimme myös, mihin muihin asioihin organisaatiot aikovat panostaa lähiaikoina. Vastauksissa korostui muutama teema: yhteistyö eri tahojen kesken, turvallisuuskulttuuri, ISO 45001 -sertifiointi sekä kouluttaminen. Lisäksi johdon rooli koko työturvallisuusteeman edistämisessä ja esimerkin näyttämisessä nähtiin keskeisenä. Samat teemat toistuivat, kun kysyimme, miten onnistua työturvallisuudessa: yhteistyö ja osallistaminen, johdon esimerkki, riittävät resurssit, positiivinen ilmapiiri sekä jokaisen oma motivaatio. Perustyökaluiksi onnistumiselle nostettiin muun muassa jatkuvat riskinarvioinnit sekä toimiva perehdytys ja koulutus.

Näihin asiakkaiden esittämiin tarpeisiin EcoOnline pyrkii edelleen tarjoamaan digitaalisia, helppoja ratkaisuja. On myös helppo olla samaa mieltä asiakkaidemme kanssa, että työturvallisuuden merkitys kasvaa edelleen - ja että yhdessä tekemällä luomme turvallisempia työpaikkoja ja parempaa turvallisuuskulttuuria.

(EcoOnline Oy)


LISÄTIETOJA

Haluatko kuulla lisää, miten EcoOnline voisi helpottaa sinun turvallisuustyötäsi?


Ota meihin yhteyttä!

myynti@ecoonline.com

+358 46 7121133  

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi