Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Valvontakampanja: Työpaikan kemikaaliturvallisuutta ei voi hallita mututiedolla!

3.9.2019

Kemikaaliturvallisuus on työsuojeluvalvonnan kohteena koko Suomessa viikoilla 37 ja 38 (9.-20.9.2019). Kemikaaliturvallisuuden valvontakampanjassa tarkastetaan yhteensä satoja työpaikkoja, joissa käytetään kemikaaleja. Tarkastuksilla valvotaan, että työpaikoilla hallitaan kemiallisten tekijöiden aiheuttamat riskit työntekijöiden terveydelle.

Valvontakampanja järjestetään, koska työpaikkojen kemikaaliturvallisuudessa on edelleen paljon puutteita. Syksyllä 2018 toteutetussa tehovalvonnassa kemiallisten tekijöiden riskien arviointi puuttui kokonaan joka kolmannelta tarkastetulta työpaikalta, ja toisella kolmanneksella arviointi oli riittämätön.

Kemiallisten riskien hallinta edellyttää faktaa ja järjestelmällisyyttä

"Työpaikan kemiallisia riskejä ei voi hallita mututiedolla ja fiilispohjalta, vaan ne tulee kartoittaa järjestelmällisesti. Kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteet täytyy lukea, sillä niistä löytyy tärkeää tietoa kemikaalin vaaroista sekä ohjeet käsittelyyn, varastointiin, suojautumiseen ja ensiapuun", muistuttaa ylitarkastaja Satu Auno Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Valvontakampanjan tavoitteena on, että työpaikat tietävät kemikaaliturvallisuuteen liittyvät velvollisuutensa ja osaavat hoitaa ne.

Kampanjassa valvontakohteille lähetetään jo ennen tarkastusta ohjeita kemiallisten riskien hallintaan.

"Näin tarkastuksella ei tarvitse aloittaa ihan perusteista", Auno kertoo.

Myös pesuaineet ja pakokaasut voivat aiheuttaa terveyshaittaa

Monilla työpaikoilla käytettäviä vaarallisia kemikaaleja ovat esimerkiksi liuottimet, öljyt, jarrunesteet, jäteöljyt, polttoaineet ja ammattikäyttöön tarkoitetut vahvat pesuaineet. Myös tavalliset työssä käytettävät pesuaineet ovat kemikaaleja, ja niille altistuminen voi aiheuttaa terveyshaittaa.

Varsinaisten kemikaalien lisäksi riskien arvioinnissa on huomioitava työssä syntyvät kemialliset tekijät, kuten pakokaasut ja huurut.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue.)

 

Tutustu ilmaiseksi Johdatus työpaikan kemikaaliturvallisuuteen-eOppiimme!

>> Tutustu

 

Ota yhteyttä ja tutustu Chemical Manageriin

Pääset tutustumaan työkaluumme, jolla voit helposti etsiä, kerätä ja hallita kemikaaliluettelossa olevia käyttöturvallisuustiedotteita.

>> Lue lisää ja pyydä esittely
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi