Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Mielenterveyden häiriöistä johtuvat sairauspoissaolot lisääntyivät puolella miljoonalla päivällä

19.6.2019

Mielenterveyden häiriöt ovat nyt yleisin syy sairauspäivärahan saamiselle, selviää Kelan taskutilastosta.

Yhä useampi työikäinen saa sairauspäivärahaa mielenterveyden häiriön vuoksi. Kela maksoi vuonna 2018 sairauspäivärahaa mielenterveyden häiriöiden perusteella yhteensä 4,6 milj. päivältä. Määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna puolella miljoonalla päivällä: vuonna 2017 määrä oli 4,1 milj. päivää.

Mielenterveyden häiriöt ovat nyt yleisin syy sairauspäivärahan saamiselle. Noin 74 300 työikäistä sai viime vuonna sairauspäivärahaa niiden perusteella. Vuodesta 2016 mielenterveyden häiriön perusteella päivärahaa saaneiden määrä on kasvanut yli neljänneksen (27 %).

- Työelämän muutokset ja vaatimusten lisääntyminen sekä yhteiskunnan rakennemuutokset saattavat heijastua työssä jaksamiseen, Kelan tutkimuspäällikkö Jenni Blomgren pohtii.

- Lisäksi kehitykseen on voinut vaikuttaa myös taloussuhdanteen ja työllisyystilanteen parantuminen. Tutkimukset osoittavat, että työllisyyden kohentuessa sairauspoissaolot usein yleistyvät, Blomgren sanoo.

Pitkien sairauspoissaolojen määrä kasvoi

Pitkien sairauspoissaolojen määrä ja siten sairauspäivärahan tarve kasvoivat viime vuonna. Kela maksoi sairauspäivärahaa yhteensä 786,7 milj. euroa 294 633 saajalle. Edellisvuonna summa oli 764,2 milj. € ja saajien määrä 286 630.

Toiseksi yleisin syy sairauspäivärahan saamiselle ovat tuki- ja liikuntaelinten sairaudet. Niiden perusteella maksettujen päivien määrä pysyi viime vuonna ennallaan 4,3 milj. päivässä.
Kela maksaa sairauspäivärahaa pitkistä, yli 9 päivää jatkuvista sairauspoissaoloista.

Etuustilastot taskukoossa - tutustu Kelan taskutilastoon

Tiedot löytyvät Kelan tuoreesta taskutilastosta, joka kokoaa tilastot Kelan etuuksista ja niiden saajista taskukokoiseksi paketiksi. Tilastotiedot koskevat vuotta 2018, ja lisäksi mukana on vertailutietoa vuodelta 2017.

Taskutilasto on saatavilla verkossa, ja painettu versio ilmestyy kesäkuun aikana. Taskutilasto on maksuton. Se julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

(Kela)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi