Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Takatalvi vetää tienpinnat jäähän laajoilla alueilla

1.5.2019

Huonoon tai erittäin huonoon ajokeliin on syytä varautua loppuviikosta lumisateiden ja tienpinnan liukkauden takia, Ilmatieteen laitos varoittaa. Torstaina kelivaroitus on voimassa Kainuussa ja Koillismaalla, jossa on saatu sateita ja lämpötila on nollan tuntumassa.

Perjantaina ajokeli on erittäin huono lumi- tai räntäsateen takia jo useissa maakunnissa, muun muassa Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja koko Itä-Suomessa Kymenlaaksosta Kuusamoon saakka. Ilmatieteen laitos varoittaa, että onnettomuusriski on huomattava ja liikenteessä voi olla suuria häiriöitä.

- Kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että tien päällä on liukasta, jos kuivalle tienpinnalle sataa lunta, ylikonstaapeli Timo Männikkö Oulun poliisista sanoo.

Männikkö sanoo, että renkaiden vaihtoa kannattaa harkita, jos lumi ei sula vaan jää maahan.

- Toivottavasti tiet saadaan taajama- ja kaupunkiajossa oleville pidettynä puhtaina. Pidemmälle matkalle kannattaa pohtia talvirenkaiden vaihtoa. Lumisateita on odotettavissa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla jälleen perjantain vastaisena yönä ja perjantainakin, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Anja Häkkinen sanoo.

- Lämpötilat jäävät näillä alueilla nollan vaiheille tai jopa pakkasen puolelle.

Säässä käänne etelää myöten

Sää kylmenee ja muuttuu sateiseksi aina eteläistä Suomea myöten. Kun vappua juhlittiin Etelä- ja Itä-Suomessa vielä paikoin 15 asteen lämpötilassa, edessä häämöttää jopa kymmenen asteen lämpötilan tiputus.

- Lämpötilat jäävät etelässäkin alle kymmeneen asteeseen. Viisi astetta voi olla tiukassa perjantaina, meteorologi Häkkinen sanoo.
Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan myös etelässä voidaan loppuviikosta palata yöpakkasten puolelle. Pitkän ajan ennusteen mukaan sää on kokonaisuudessaan lähipäivinä tavanomaista kylmempi ja hieman tavanomaista sateisempi koko maassa.

Kylmästä ja kosteasta säästä huolimatta metsäpalovaroitus on loppuviikon voimassa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

(STT)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi