Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kyselytutkimus: suomalaiset pelkäävät terveytensä puolesta

1.4.2019

Suomalaiset ovat huolissaan terveydestään ja omasta mielestään huonossa kunnossa, käy ilmi pohjoismaisesta kyselytutkimuksesta. Tulosten mukaan myös työnantajilla on parannettavaa työntekijöidensä terveyden edistämisessä.

Suomalaisista joka toinen on huolissaan terveydestään. Pohjoismaista tässä suhteessa toiseksi huonoiten menee tanskalaisilla, joista 44 prosenttia on huolissaan terveydestään. Seuraavana tulevat ruotsalaiset 42 prosentillaan ja norjalaiset 40 prosentillaan. Luvut käyvät ilmi Herbalife Nutritionin YouGovilla teettämästä kyselystä, johon osallistui vastaajia neljästä Pohjoismaasta.

55 prosenttia suomalaisista haluaisi kertomansa mukaan olla paremmassa kunnossa. Muissa Pohjoismaissa ollaan paremmalla tiellä - lähimpänä Suomea on Ruotsi, jossa paremmassa kunnossa haluaisi olla 45 prosenttia vastaajista, kun taas norjalaisista 42 ja tanskalaisista 41 prosenttia kokee tarvetta muutokseen.

Kaikkein suurin ero suomalaisten ja muiden Pohjoismaiden välillä on ruokavalion suhteen. Suomalaisista tasan puolet kokee tarvitsevansa tasapainoisempaa ruokavaliota päästäkseen terveystavoitteisiinsa, kun tanskalaisista vain joka viides (21 %), norjalaisista reilu neljännes (27 %) ja ruotsalaisista joka kolmas (32 %) kokee tarvetta tasapainoisempaan ruokavalioon.

Työpaikoilla ei panosteta terveyden edistämiseen

14 prosenttia suomalaisista kertoo, että heidän työnantajansa maksaa työntekijöiden kuntosalijäsenyyden kokonaan tai osittain, ja 18 prosentin mukaan heidän työpaikallaan on mahdollisuus kuntoiluun. 53 prosenttia suomalaisista sanoo, ettei heidän työnantajansa tue liikuntaa missään muodossa. Tanskassa ja Norjassa menee vielä huonommin: tanskalaisista jopa 81 prosenttia ja norjalaisista 60 prosenttia sanoo, ettei heidän työnantajansa tue liikuntaa millään tavoin. Ruotsissa puolestaan luku on maiden paras, 38 prosenttia.

- Sairauspoissaolot syövät valtavan osan työvoiman potentiaalista. Kyselytutkimuksen valossa työnantajan liikuntaan kannustamisella näyttäisi olevan yhteys siihen, kuinka huolissaan työntekijä on terveydestään. Esimerkiksi 24 prosentilla niistä suomalaisista, jotka kokevat itsensä terveeksi, on työpaikallaan mahdollisuus kuntoiluun. Niistä, jotka puolestaan ovat huolissaan terveydestään, vain 13 prosentilla on työpaikallaan kuntoilumahdollisuus, valottaa ravitsemusyritys Herbalife Nutritionin Pohjoismaiden johtaja Mia Bergmann.

Suomalaiset työnantajat eivät panosta välipaloihin, sillä meillä vain joka kymmenes (9 %) työntekijä kertoo, että heidän työpaikallaan on tarjolla terveellistä välipalaa, kuten hedelmiä. Muissa Pohjoismaissa tilanne on parempi: Tanskassa 32 % vastaajista, Ruotsissa 29 % ja Norjassakin 23 % kertoo, että heidän työpaikallaan on tarjolla terveellistä välipalaa.

- Suomalaisista 55 prosenttia sanoo olevansa väsyneitä työpäivän aikana, kun vastaava osuus esimerkiksi Ruotsissa on 30 prosenttia. Kautta linjan vaikuttaa siltä, että ne työntekijät, joiden hyvinvointiin panostetaan, myös tuntevat itsensä muita terveemmiksi. Työnantajien olisikin tärkeää nähdä liikunnan ja ravitsemuksen tukeminen järki-investointina, Bergmann sanoo.

YouGov suoritti Herbalife Nutritionin tilaaman kyselytutkimuksen tammikuussa 2019. Se suoritettiin neljässä Pohjoismaassa, ja vastaajien ikähaarukka oli 18-74 vuotta. Kyselytutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä asenteita ja tottumuksia. Suomessa kyselyyn vastasi 1 009 henkilöä.

(OSG Viestintä Oy)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi