Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Meriliikenteenohjaus esti 18 mahdollista karilleajoa Suomen rannikolla

18.3.2019

Suomenlahtí on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä merialueista. Viime vuonna Suomen rannikolla liikennöi lähes 30 000 alusta. Vuonna 2018 estettiin 18 mahdollista kauppa-aluksen karilleajoa tarkkaavaisen meriliikenteenohjauksen ansiosta.

- Meriliikenteen ohjauksesta vastaa vuoden alussa toimintansa aloittanut valtionyhtiö Vessel Traffic Services Finland Oy (VTS Finland). Yhtiö valvoo meriliikennettä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Se tiedottaa aluksia muusta liikenteestä ja matkantekoon vaikuttavista seikoista, kuten sää- ja jääolosuhteista sekä turvalaitevioista. Lisäksi se ohjaa liikennettä ja avustaa tarvittaessa aluksia navigoinnissa, kertoo toimitusjohtaja Rami Metsäpelto uuden yhtiön päätehtävistä.

Suomen rannikko on matala ja karikkoinen ja navigointi siellä on vaativaa. Lisäksi talviaikaan vaikeat jääolosuhteet ovat alusliikenteelle haasteellista. Ennakoiva liikenteenohjaus auttaa aluksia, jotta ne eivät joutuisi liian lähelle toisiaan paikoin hyvinkin ahtailla väylillä. Väylillä on alueita, joilla alukset eivät saa sivuuttaa eivätkä ohittaa toisiaan. Jos kaksi alusta on saapumassa samaan aikaan tällaiseen paikkaan, niin meriliikenteen ohjaus puuttuu tilanteeseen.

- Tyypillisessä vaaratilanteessa alus on ollut ajamassa kohti matalikkoa, mutta on väistänyt sitä yhteydenottomme jälkeen, laatupäällikkö Kati Westerlund VTS Finlandista kertoo. Jos alus olisi ajanut karille, seuraukset olisivat voineet olla ympäristön kannalta tuhoisat. Yksikin katastrofi saattaa pilata suuren merialueen ja rannikon pitkäksi aikaa.

- Toimintamme lähtökohtana on turvallisuuden varmistaminen ja ympäristön suojeleminen. Edistämme toiminnallamme turvallista sekä sujuvaa meriliikennettä ja samalla ennaltaehkäisemme onnettomuuksia ja niistä aiheutuvia ympäristöhaittoja, Metsäpelto kertoo.

Vessel Traffic Services Finland Oy (VTS Finland) on vuoden alusta aloittanut valtionyhtiö, jonka tehtävänä on varmistaa turvallinen ja sujuva meriliikenne ja suojella meriympäristöä. VTS Finland on osa Traffic Management Finland-konsernia.

(VTS Finland Meriliikennekeskus)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi