Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Vaara vaanii ilmasta ja maasta – lumikuorma voi pudota kadulla liukastelevan niskaan

4.2.2019

Lumikuormat ovat kasvaneet talojen katoilla, ja vaara lumien lähtemisestä liikkeelle kasvaa, jos suojasäät ottavat vallan yhä suuremmassa osassa maata. Kiinteistöliiton mukaan kiinteistönomistajien pitää poistaa vaaralliset lumikuormat, jotta vaaratilanteet vältettäisiin.

- Kun itsekin liikkuu kadulla, niin näkee jatkuvasti paikkoja, joissa se (lumi) voi tulla alas, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Lumen putoamisesta aiheutuneet henkilövahingot ovat harvinaisia, mutta kerrostalojen katolta putoavat raskaat nuoskalumet voivat Pynnösen mukaan aiheuttaa myös huomattavia esinevahinkoja muun muassa autoille. Hän muistuttaa, että kiinteistönomistajat ovat vastuussa vahingoista. Puomit ja varoitukset täytyy laittaa paikalleen, jos on vaaraa lumen putoamisesta.

- Mikäli vaaratilanne on, ei voi jäädä odottamaan, että kevät tulee ja lumet sulavat.

Helsingin yliopistollisen sairaalan Husin linjajohtajan Mika Paavolan mukaan hänellä ei ole nyt tiedossa merkittävämpiä vammoja, jotka olisivat syntyneet lumen putoamisesta katoilta.

- Eivät ne ole missään nimessä yleisiä vammoja. Paavola sanoo.

Pynnösen mukaan tänä talvena ei ole ainakaan vielä kuultu huolestunutta viestiä, että lumenpudottajien saannissa olisi ollut vaikeuksia. Edellisten runsaslumisten talvien aikana lumenpudottajia ei ollut tarpeeksi, ja kiinteistönomistajat joutuivat odottamaan heitä useita päiviä tai jopa viikkoja.

Potilaita ruuhkaksi saakka

Liukastumiset ovat sen sijaan yleisiä. Paavola arvioi säätiedotusten perusteella, että tällä viikolla liukastuneita potilaita tulee Husin alueella ruuhkaksi saakka. Vaarassa ovat ranteet, kyynärpäät, olkapäät ja nilkat.

Toisaalta pakkasten aikana ei ole liukasta, ja kovilla lumisateilla ihmiset ovat viihtyneet enemmän sisätiloissa.

- On ollut muutaman päivän rauhallisempiakin jaksoja, kun on ollut kova pakkanen tai paha myteri, Paavola kertoo.

Ilmatieteen laitoksen mukaan eteläiseen Suomeen on luvassa tiistaina suojakeliä, pohjoisempana pakkasta.

(STT)

 

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi