Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Perheystävällinen työpaikka ottaa huomioon työntekijän erilaiset elämäntilanteet

29.1.2019

Työpaikan perheystävällisyys on sekä työntekijöiden että työnantajan etu.

Mahdollisuus sovittaa työelämä ja muu elämä hyvin yhteen lisää työntekijöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia sekä lisää työn tuottavuutta ja mielekkyyttä.

Työn ja muun elämän yhdistämisestä on ilmestynyt uusia julkaisuja: koulutusmateriaali työpaikkojen perheystävällisistä käytännöistä sekä selvitys omaishoidon ja ansiotyön yhteensovittamisesta.

Perheystävällisen työpaikan tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi joustavat työajat, toimivat sijaisjärjestelyt, sovitut pelisäännöt ja keskusteleva, avoin ilmapiiri. Niiden ansiosta työ- ja muuta elämää voi sovittaa yhteen mahdollisimman hyvin ja mielekkäästi, olipa kyseessä pienten lasten hoito tai omaishoitajuus.

Omaishoitajuuden ja työssäkäynnin yhdistämistä selvittänyt apulaisprofessori Laura Kalliomaa-Puha Tampereen yliopistosta toteaa, että lainsäädäntö ei yleensä ole este työn ja muun elämän toimivalle yhteensovittamiselle, vaan asenteet. Keinoja ei oteta käyttöön tai ilmapiiri ei ole avoimesti keskusteleva. Toisaalta varsinkin omaishoitajuudesta tarvittaisiin työpaikoilla lisää.

Tutustu Perheystävälliseksi työpaikaksi! -koulutusmateriaaliin (Työterveyslaitos)

Lue selvitys ja tiedote omaishoidon ja ansiotyön yhteensoittamisesta 

(Sosiaali- ja terveysministeriö)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi