Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Tapaturmattomat työmaat palkittiin

14.1.2019

Rakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu osoitti, että alan yhteinen Nolla tapaturmaa -tavoite on mahdollista saavuttaa. Kisan kärkeen ylsi useita työmaita, joilla ei sattunut yhtään työtapaturmaa koko viime vuoden aikana. Voiton vei NCC Suomi Oy:n kohde, jossa työturvallisuuden tasoa mittaava TR-indeksi oli historiallinen: täydet 100.

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailun voittajatyömaa, Asunto Oy Vantaan Asteria, on kisan koko historian ensimmäinen työmaa, jossa TR-indeksi ylsi sataan pisteeseen. Taso oli kaiken kaikkiaan erittäin korkea, sillä kymmenen parhaan joukossa oli seitsemän kokonaan tapaturmatonta työmaata.

"On hienoa havaita, että henkilöstömme sitoutuminen pitkäjänteiseen työturvallisuustyöhön tuottaa erinomaista tulosta myös yritysten välisessä kilpailussa. Kiitokset kuuluvat menestyneiden työmaidemme koko henkilöstölle", toteaa NCC:n maajohtaja Mika Soini.

"Olen tehnyt työmaatarkastuksia 23 vuotta ja nyt ensimmäisen kerran tarkastin työmaata, jolla TR-havainnointimenetelmällä sain tulokseksi 100", kertoo kilpailussa tarkastukset tehnyt tarkastaja Peter Johansson Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

NCC Suomi Oy:n kohteita kilpailun kärkikymmenikköön ylsi peräti kolme kappaletta, voittajan korokkeen lisäksi NCC:n työmaat löytyvät sijoilta kolme ja neljä, molemmat 99 TR-indeksipisteellä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Peab Oy:n kohde Tampereelta, jolla vastaava luku oli 99,3.

Tiukan kisan terävä kärki ratkaistiin TR-mittauksella

Koska finalistien joukkoon mahtui useita kokonaan tapaturmattomia työmaita, voitto ratkaistiin TR-mittauksella. Kunniamaininnat annettiin Peabin Asunto Oy Tampereen Förstin työmaalle ja NCC:n Jyväskylän Seminaarinmäen Athenaeum-rakennuksen mittavalle peruskorjaustyömaalle. Niin ikään Peab Oy:llä oli kisan kymmenen parhaan joukossa kolme kohdetta.

"Kaikilla kärkityömailla oli hyvä järjestys ja turvallisuusasiat hyvin hoidettu. Se osoittaa, että niillä koko työmaaväki on sitoutunut tekemään työnsä turvallisesti. Keskeisessä roolissa on tietysti myös työnjohto tinkimättömällä asenteellaan. Erityisen ilahduttavaa on myös keskisuurten yritysten nousu kärjen tuntumaan", toteaa Peter Johansson.

"Kun näinkin monta työmaata on voitu toteuttaa ilman työtapaturmia, on se vahva osoitus siitä, että hyviä käytäntöjä noudattamalla työtapaturmat pystytään välttämään. Rakennusalan yhteisen Nolla tapaturmaa -tavoitteen saavuttaminen edellyttää kuitenkin, että kaikki alalla työskentelevät sitoutuvat tavoitteeseen", korostaa Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtaja Kim Kaskiaro.

Kilpailu on osa laajapohjaista turvallisuustyötä

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 32 työmaata eri puolilta Suomea. Kymmenen parasta valittiin TR-mittauksen perusteella. Finaaliin yltäneiden kohteiden työturvallisuutta arvioitiin kahdella osa-alueella: TR-mittauksella sekä kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrällä kilpailun aikana.

Kolmella loppukilpailuun osallistuneella työmaalla sattui yhteensä viisi lievää tapaturmaa, joista oli seurauksena enintään kolmen työpäivän poissaolo.

Kilpailuun osallistuneiden työmaiden turvallisuusarvioinnin suorittivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueen tarkastajat, jotka tekivät loppukilpailuun osallistuneille työmaille kaksi tarkastusta, yhden keväällä ja yhden syksyllä.

Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

Seuraava valtakunnallinen "Turvallisuus alkaa minusta" -työturvallisuuskilpailu järjestetään vuonna 2020.

(Rakennusteollisuus RT)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi