Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Tonneittain laittomia kasvinsuojeluaineita poistettu Euroopan markkinoilta

19.09.2018

Noin 360 tonnia väärennettyjä tai muuten laittomia kasvinsuojeluaineita löytyi 27 maan yhteisessä tehovalvonnassa keväällä 2018. Suomesta valvontahankkeeseen osallistuivat Tulli ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Suomesta laittomia kasvinsuojeluaineita ei löytynyt.

Europolin ja Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) koordinoimassa Silver Axe III -hankkeessa valvottiin laittomien kasvinsuojeluaineiden myyntiä ja maahantuontia samanaikaisesti 26 Euroopan maassa ja Australiassa. Maahantuotavia kasvinsuojeluaine-eriä valvottiin 20 päivän ajan tehostetusti satamissa, lentokentillä ja maantierajoilla. Yhteistyössä olivat mukana myös Euroopan komissio, Interpol ja useat muut viranomaiset.

Laittomat kasvinsuojeluaineet ovat esimerkiksi väärennettyjä tai hyväksymättömiä valmisteita. Laittomat kasvinsuojeluaineet voivat olla terveydelle ja ympäristölle vaarallisia. Tällainen laiton kaupankäynti tukee talousrikollisuutta ja aiheuttaa taloudellisia tappioita yrittäjille.

Suomessa laittomien kasvinsuojeluaineiden valvontaa jatketaan, sillä niihin liittyy merkittäviä riskejä. Tukesin ylitarkastaja Lotta Kailan mukaan Suomessa käytetään jonkin verran laittomia kasvinsuojelu-aineita. Kyseessä ovat lähinnä valmisteet, joiden hyväksyminen on vanhentunut tai valmisteet, joita on tuotu muualta Euroopasta ilman lupaa.

Suomessa saa käyttää vain Tukesin hyväksymiä valmisteita, ja valmisteiden maahantuonti vaatii Tukesin luvan. Hyväksytyt kasvinsuojeluaineet löytyvät Tukesin verkkosivuilta https://kasvinsuojeluaineet.tukes.fi/.

(Turvallisuus- ja kemikaalivirasto)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi