Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työsuojelutarkastaja keskeytti kattotyömaan Mikkelissä

6.6.2018

Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja teki viime viikolla yllätystarkastuksen Mikkelin keskustassa osoitteessa Mikonkatu 2 sijaitsevan kerrostalon kattotyömaalle. Kun tarkastaja kävi työkohteessa, oli talon katolla menossa katteen uusimistyöt. Tarkastaja näki, että katolle ei ollut asennettu putoamisen estäviä kaiteita tai muita lain edellyttämiä rakenteellisia putoamissuojauksia. Työntekijöillä oli päällään valjaat, jotka eivät ole tällaisissa kattotöissä lainmukainen putoamissuojaus. Lisäksi osalla työntekijöistä valjaita ei ollut kiinnitetty minnekään. Koska katolle ei ollut asennettu lainmukaista putoamissuojausta, tarkastaja määräsi työmaalla tehtävät työt keskeytettäväksi heti. Työsuojeluviranomainen asetti työnantajalle kiellon noudattamiseksi 10 000 euron uhkasakon.

Työsuojeluviranomainen teki lisäksi asiasta poliisille rikosilmoituksen. Työturvallisuusrikosepäily perustuu siihen, että työnantajana toimivan yhtiön edustajat eivät olleet järjestäneet työkohteeseen lainmukaista putoamissuojausta. Työturvallisuusrikoksesta voi seurata sakkorangaistus työnantajan edustajille ja yhteisösakko työnantajana toimivalle yhtiölle.

Ylitarkastaja Sampo Pelkonen muistuttaa, että työturvallisuusmääräykset edellyttävät, että työnantaja järjestää korkealla tehtäviin töihin kaiteelliset työtasot tai muut putoamisen estävät suojarakenteet. Valjaat eivät ole lainmukainen putoamissuojaus sellaisissa töissä, joissa rakenteellisten putoamissuojausten käyttäminen on mahdollista. Valjaiden käyttö on muissa kuin aivan lyhytaikaisissa töissä laissa kielletty, koska valjaat aiheuttavat monenlaisia tapaturman vaaroja. Esimerkiksi putoaminen valjaiden varaan voi aiheuttaa vammautumiseen johtavan revähdyksen tai valjaiden varassa putoavan ihmisen rakenteisiin iskeytymisen.

(Itä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue)


 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi