Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Valvontahavainto: Elementtirakentamisen turvallisuus parantui edellisestä tehovalvonnasta

5.6.2018

Elementtirakentamisen turvallisuus oli tämän kevään valvontahavaintojen mukaan selvästi viime syksyä parempi. Elementtirakentaminen oli työsuojeluviranomaisen tehovalvonnassa toukokuussa 14.-25.5.2018 koko Suomessa. Edellisen kerran vastaavaa tehovalvontaa tehtiin syyskuussa 2017 Etelä-Suomessa.

Toukokuun tehovalvonnassa tarkastettiin 40 työmaata. Tarkastushetkellä elementtikuorman purkutyö oli käynnissä 24 työmaalla, ja vain kahdelta työmaalta puuttuivat asianmukaiset putoamissuojaukset kuorman purussa. Tämä on huomattavasti paremmin kuin syyskuun valvontaiskussa, jossa kuormanpurun putoamissuojaukset olivat kunnossa alle puolella työmaista.

"Tulokset ovat hyvin lupaavia. Tavoitteena tietenkin on, että putoamissuojaus on kunnossa kaikilla elementtirakentamisen työmailla. Putoamistapaturmien seuraukset ovat usein vakavia, eikä sen suhteen pidä ottaa riskejä", kertoo ylitarkastaja Ville Lappalainen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Tehovalvonnassa tarkastettiin myös elementtien asennuksen putoamissuojaus ja elementtien varastoinnin turvallisuus. Näissä puutteita oli noin joka neljännellä työmaalla. Putoamissuojaussuunnitelma oli tehty kattavasti yli puolella valvotuista työmaista.

Elementtikuormien purkamisen turvallisuuden varmistamiseen on olemassa toimivia keinoja, joiden käyttö lisääntyy koko ajan. Syksyn ja kevään tehovalvontakampanjoiden tavoitteena oli vauhdittaa tätä kehitystä.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue.)


 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi