Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - Luotettava10 vihreää vinkkiä yrityksille

22.03.2018

Maailmanlaajuisen lämpenemisen, ympäristön saastumisen ja luonnonvarojen vähenemisen vuoksi ympäristötietoisen liiketoiminnan harjoittaminen ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää kuin nyt. Koulutus.fi-koulutussivusto keräsi kymmenen helppoa ja saavutettavissa olevaa vinkkiä, jotka voi ottaa käyttöön työpaikalla jo tänään!

1. Parantakaa kierrätysjärjestelmäänne
Jätteiden lajittelupisteen perustaminen työpaikalla on ensimmäinen askel yrityksenne jalanjäljen pienentämiseksi. Varmistakaa, että kaikki jäteastiat ovat merkitty selkeästi ja työntekijöitä on opastettu huolellisesti niiden käytössä. Jätteiden lajittelu saattaa kuulostaa yksinkertaiselta asialta, mutta kaikille se ei ole päivänselvää.

2. Sammuttakaa laitteet
Jos laite ei ole käytössä, sammuttakaa se. Ylimääräiset tietokoneet tai näytöt tulisi kytkeä pois päältä, puhelimien laturit irrottaa seinästä ja käyttämättömien huoneiden valot sammuttaa. Toinen varteenotettava vaihtoehto on asettaa tietokoneiden näytöt sammumaan tietyn käyttöajan jälkeen ja asentaa automaattiset valokatkaisijat huoneisiin.

3. Vähentäkää tulostusta
Vähentäkää tulostusta pitämällä asiakirjat verkossa. Digitalisoikaa dokumentit ja jakakaa ne sähköisesti palvelimella, pilvipalveluissa tai sähköpostitse. Jos tulostusta on hankala välttää, muuttakaa asetusten värivaihtoehdot mustavalkoiseksi ja käyttäkää kaksipuolista tulostusta. Lisäksi, käyttämällä pienempiä fontteja, voitte vähentää käytetyn musteen määrää. Kierrätetyn paperin käyttö tulostuksessa on myös hyvä kompromissi.

4. Laittakaa vanhat tavarat liikkeelle
Tarvitsetteko toimistoonne esimerkiksi hyllyjä eikä teillä ole budjettia uusille huonekaluille? Koskaan ei voi tietää, mitä kierrätyskeskuksesta saattaa löytää. Toisen roska voi olla toisen aarre. Voitte pitää myös yrityksen sisällä päiviä, jolloin jokainen tuo kotoaan tarpeettomia tavaroita, joita voi keskenään vaihtaa. Tarvittaessa voitte lahjoittaa tavaroita myös hyväntekeväisyyteen.

5. Jättäkää autot kotiin
Yrittäkää löytää keinoja, joilla voitte vähentää auton käyttämistä työmatkoilla. Pitäkää esimerkiksi "polkupyörällä töihin" tai "kävelemällä töihin" -päiviä. Niille, jotka asuvat liian kaukana, julkinen liikenne voi olla hyvä vaihtoehto. Jos yrityksenne pystyy tarjoamaan alennuksia julkisen liikenteen kustannuksissa, voi sekin innostaa työntekijöitä käyttämään julkisia kulkuvälineitä auton sijasta.

6. Luokaa työpisteistänne viidakkoja
Koristakaa toimistonne erilaisilla viherkasveilla. Kasvit eivät ainoastaan kaunista työtilaa, vaan ne myös imevät ilmassa olevia epäpuhtauksia ja parantavat ilmanlaatua tuottamalla happea. Ne siis luovat mukavan tunnelman ja piristävät työntekijöiden päivää.

7. Sijoittakaa keittiötarvikkeisiin
Keittiön varustaminen kunnollisilla ruokailuvälineillä vähentää kertakäyttöastioiden käyttöä. Lisäksi kodinkoneet, kuten esimerkiksi mikroaltouuni ja astianpesukone, kannustavat henkilöstöä tuomaan omat eväät kotoa. Tällöin esimerkiksi valmisruokien mukana tulevien muovijätteiden määrää saadaan vähennettyä.

8. Vähentäkää pakkaamista
Kaikki kuljetuspakkausten määrän vähentämiseen tähtäävät toimenpiteet eivät ainoastaan auta ympäristöä, vaan ne myös alentavat kustannuksia. Yksinkertainen puhelu tavarantoimittajalle voi olla kaikki, mitä tarvitaan muovi- ja polystyreenipakkausten määrän vähentämiseen saapuvien toimitusten osalta.

9. Pitäkää yhtä muiden vihreiden yritysten kanssa
Ette ole ainoa yritys, joka etsii keinoja ekologisen jalanjäljen pienentämiseen. Muiden samaa tavoittelevien yritysten kanssa yhteistyön tekeminen tai asiasta verkossa keskusteleminen voivat olla loistavia tapoja tunnistaa hyviä käytäntöjä ja kehittää omaa toimintaa edelleen.

10. Kouluttakaa henkilöstöä
Loppujen lopuksi, suurimman vaivan joutuu näkemään henkilöstö, kun puhutaan edellä mainituista vaiheista. Siksi henkilöstön kouluttaminen yrityksen vihreistä toimintatavoista ja käytännöistä on tärkeää. Erilaiset kyltit, tietopaketit, kokoukset ja seminaarit ovat kaikki hyviä tapoja varmistaa, että tiedot välitetään henkilökunnalle. Tuokaa siis esille, että välitätte yrityksenne ympäristövaikutuksista.

(Koulutus.fi)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut / EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.3tratkaisut.fi