Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Nuorten vaarallisista töistä on ilmoitettava

15.3.2018

Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työharjoittelu on lisääntynyt Suomessa meneillään olevan ammatillisen koulutuksen reformin mukaisesti. Parantuneen työtilanteen ja lisääntyvän työharjoittelun myötä työsuojeluviranomainen olettaa, että työnantajien ja oppilaitosten nuorten työntekijöiden vaarallisista töistä tekemien ilmoitusten määrä kasvaa.

Esimerkiksi Itä-Suomessa on avoimien työpaikkojen suhteen paras tilanne kymmeneen vuoteen.
- Tästä syystä olemme hioneet ilmoitusten käsittelyprosessit kuntoon ja olemme valmiita kasvavaan ilmoitusten määrään. Nykyisen ilmoitusten määrän perusteella voi päätellä, että kaikista töistä ei ilmoituksia ole osattu tai muistettu tehdä, uskoo johtaja Markku Rautio Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta.

Työturvallisuuslain mukaan alle 16-vuotiaalla ei saa teettää vaarallisia töitä. Nuorelle vaarallisena työnä pidetään sellaista, jossa nuorta työntekijää itseään tai hänen työnsä takia muuta henkilöä saattaa uhata erityinen tapaturman tai terveyden menettämisen vaara. 16–17-vuotiaalla saa teettää sosiaali- ja terveysministeriön vaarallisten töiden esimerkkiluettelossa: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120189

mainittuja töitä, jos työn turvallisuudesta on huolehdittu riittävästi ja siitä on tehty ilmoitus työsuojeluviranomaiselle. Lisäksi on määritelty erityisen haitallisia töitä, joita alle 18-vuotiaat eivät saa tehdä ollenkaan. Yötyö on alle 18-vuotiailta kielletty.

Työturvallisuuslain noudattamista valvoo AVIn työsuojelun vastuualueet.

Miten ilmoitus tehdään? Ohje löytyy täältä

 

(Itä-Suomen AVI, työsuojelun vastuualue)

 

 

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi