Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaJoka viides kokenut seksuaalista häirintää Puolustusvoimissa

Puolustusvoimat vakuuttaa puuttuvansa kaikkiin tapauksiin

Turku 8.1.2018

Lähes joka viides Puolustusvoimien työntekijä on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi työssään, kertoi Lännen Media maanantaina. Tieto on peräisin Puolustusvoimien henkilökunnan verkkokyselystä.

Vastaajista 17 prosenttia kertoi kokeneensa häirintää työssään joko säännöllisesti, joskus tai kerran. Häirinnällä kyselyssä tarkoitettiin esimerkiksi sopimatonta puhetta tai ei-toivottua koskettelua.
– Näihin suhtaudutaan vakavasti, koska tämä on suora tieto siitä, missä mennään, vakuutti Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara STT:lle.

Puolustusvoimien mukaan juuri sopimattomien puheiden ottaminen mukaan selittää korkeahkoa lukua.
– Meillä on tasa-arvosuunnitelma. Tasa-arvosta pidetään oppitunteja ja johtajille pidetään omaa koulutusta aiheesta. Meillä teroitetaan tasa-arvoa emmekä hyväksy seksuaalista häirintää. Puolustusvoimien komentajakin on ottanut jyrkän kannan seksuaalista häirintää vastaan, Karhuvaara jatkaa.

Kaikkien pitäisi puuttua häirintään

Puolustusvoimat on jatkanut häirintäaiheen parissa toisella verkkokyselyllä. Siinä työntekijöiltä kysyttiin, kenen vastuulla on puuttua häirintään. Valtaosa, 90 prosenttia, piti puuttumista jokaisen velvollisuutena. Runsas seitsemän prosenttia piti puuttumista esimiehen asiana.

Ensimmäiseen kyselyyn vastasi runsaat 700 Puolustusvoimien työntekijää, toiseen reilut 800 henkilöä. Kyselyt tehtiin intranetissä. Puolustusvoimat korostaa, että kyselyt eivät ole kattavia tutkimuksia, vaan lähinnä suuntaa antavia gallup-kyselyitä.

– Me olemme puuttuneet ja puutumme kaikkiin tapauksiin, jotka tietoomme tulevat ja ovat tulleet. Kun tehdään näitä tutkimuksia, tälläkin pidetään henkilöstö tietoisena siitä, että seuraamme ilmiötä ja puutumme asiaan, Karhuvaara muistuttaa.

Helsingin Sanomat kertoi marraskuussa kyselytutkimuksesta, jonka mukaan peräti joka neljäs Suomessa varusmiespalvelusta suorittava nainen sanoi tulleensa palvelusaikanaan seksuaalisesti häirityksi. Puolustusvoimat teetti selvityksen itse, ja siihen vastasi 7 000 varusmiespalvelustaan suorittavaa.

(STT)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut / EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.3tratkaisut.fi