Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!3T:n Marita Hyttinen voitti Turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon

22.11.2017

Yksitoista eri palkintokategorian raatia ja noin 80 raadin jäsentä ovat valinneet voittajat kuhunkin yhteentoista vuoden 2017 Finnish Security Awards -turvallisuuspalkintokategoriaan. 3T Ratkaisut Oy:n johtava asiantuntija ja filosofian tohtori Marita Hyttinen sai Turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon. Palkintojen saajat julkistettiin 21.11.2017 Helsingin Säätytalolla.

Suomessa on monipuolista ja maailmanlaajuisesti erittäin arvostettua turvallisuusosaamista. Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä lähes 30 suomalaisen merkittävän turvallisuusorganisaation kanssa haluaa nostaa esiin turvallisuusalan esimerkillistä turvallisuustoimintaa ja turvallisuusinnovaatioita. Palkintoraadit etsivät pitkin vuotta palkinnon arvoista osaamista, innovaatioita, yrityksiä ja esimerkillistä toimintaa, ja valitsivat yhteensä 33 ehdokasta. Lopulta kustakin kategoriasta vain yksi henkilö, tuote tai yritys sai palkinnon.

"Erittäin laaja ja monipuolinen turvallisuusalan kokemus"

Turvallisuusalan elämäntyöpalkinto jaetaan arvostetulle turvallisuusalan toimijalle, joka on työuransa aikana merkittävästi
edistänyt turvallisuustietoutta ja -osaamista tai muuten edistänyt turvallisuusalan intressejä.

Turvallisuuden parissa jo neljällä vuosikymmenellä vaikuttanut, 3T Ratkaisut Oy:n johtava asiantuntija ja työturvallisuuspsykologian erityisosaaja Marita Hyttinen on väitellyt tohtoriksi työtieteen alalta. Hänellä on erittäin laaja ja monipuolinen turvallisuusalan kokemus työskentelystään Työterveyslaitoksella, Nokiassa, Yritys-Sampo Oy:ssä, Teollisuusvakuutus Oy/If vahinkovakuutusyhtiö Oy:ssä ja Eterassa.

Kategorian palkintoraati toteaa, että Hyttinen on tuonut ihmisen psyykkisen luonteen ja laaja-alaisen osaamisensa mukaan turvallisuusajatteluun lukuisiin yrityksiin ja yhteisöihin, sekä luonut riskienkartoitustyökaluja yritysten ja vakuutusyhtiöiden käyttöön eri toimialoille.

Marita Hyttinen on kysytty puhuja erilaissa tilaisuuksissa, ja hän on julkaissut lukuisia artikkeleita ja tutkimuksia. Turvallisuuden parantaminen ja kehittäminen, riskien ennakointi sekä sosiaalipsykologinen lähestyminen turvallisuuteen ja työhyvinvointiin ovat olleet hänen elämäntyönsä keskiössä. Hän on toiminut Työsuojelupäälliköt ry:n hallituksessa useita kausia ja useissa muissakin luottamustehtävissä.

Inhimillisen turvallisuustekijän kehittäjä

Hyttinen on viime vuosina panostanut iTu - Inhimillinen turvallisuustekijä -konseptin kehittämiseen.
- Millään työpaikalla kaikkia riskejä ei pystytä poistamaan pelkästään teknisillä ratkaisuilla eikä riskienhallinnan parhaimmillakaan menettelyillä. Turvallisuuden ratkaisee useimmiten inhimillinen tekijä, opettaa Hyttinen.

Hän on kehittänyt aiheeseen muun muassa verkkokoulutuksen, työkirjoja ja valmennusohjelman. Hyttisen vetämä valmennusohjelma on otettu innostuneesti vastaan mm. Teknoksella, joka oli Finnish Security Awards 2017 Vuoden turvallinen organisaatio -kategorian finalisti. Hyttinen on kouluttanut mm. Oulun yliopistossa Masters of Safety -tutkintoa, jonka ovat suorittaneet lukuisat työturvallisuuspäälliköt, mukaan lukien Vuoden työturvallisuuspäällikkö -finalisti Tarja Olander

Turvallisuusalan elämäntyöpalkintokategorian muut finalistit olivat poliisiammattikorkeakoulun rehtori, kemian tohtori Kimmo Himberg ja pelastusalalla arvostettu Risto Vesalainen. Muita kategorioita olivat Vuoden turvallisuusyritys, -konsultti, -päällikkö,-tutkija, -innovaatio ja -teko, turvallisuusalan vapaaehtoinen, turvallinen organisaatio, turvallisuusalan valopilkku ja -yhteistyön edistäjä. 3T:n toimitusjohtaja Marko Vuorinen toimi Vuoden turvallinen organisaatio -palkintoraadin jäsenenä. Kaikki voittajat katsottavissa » täältä

» Lisätietoa: https://www.finnishsecurityawards.fi

 

(3T Ratkaisut Oy)

 

Tutustu Maritan luomaan Inhimillinen turvallisuustekijä -konseptiin 3T eOpin avulla:

»  ITu - Inhimillinen turvallisuustekijä

eOppi antaa perustiedot inhimillisestä turvallisuustekijästä ja siitä, miten ihminen voi omalla toiminnallaan ja työyhteisönsä tuella vaikuttaa turvallisuuteen.

 

Lue Maritan työturvallisuus-blogit:

» Johtaja: kävele, kysele ja keskustele! 
- Miten saada aikaan paras vaikutus johdon turvallisuuskierroksilla?


» Ikä ja työtapaturmat: Ikä on vain numero - vai onko sittenkään? 

» Turvallisuuskeskustelulla yhteiseen ymmärrykseen  

» Huolellisuus ja tarkkaavaisuus 10

 

 

 
 


» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi