Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!3T:n Marita Hyttinen Turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon finalistina

9.11.2017

Yksitoista eri palkintokategorian raatia ja noin 80 raadin jäsentä ovat valinneet kolme finalistia kuhunkin yhteentoista vuoden 2017 Finnish Security Awards -turvallisuuspalkintokategoriaan. 3T Ratkaisut Oy:n johtava asiantuntija ja filosofian tohtori Marita Hyttinen on ehdolla Turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon saajaksi. Palkintojen saajat julkistetaan 21.11.2017 Helsingin Säätytalolla.

Suomessa on monipuolista ja maailmanlaajuisesti erittäin arvostettua turvallisuusosaamista. Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä lähes 30 suomalaisen merkittävän turvallisuusorganisaation kanssa haluaa nostaa esiin turvallisuusalan esimerkillistä turvallisuustoimintaa ja turvallisuusinnovaatioita. Palkintoraadit ovat pitkin vuotta etsineet palkinnon arvoista osaamista, innovaatioita, yrityksiä ja esimerkillistä toimintaa, ja valinneet yhteensä 33 ehdokasta. Lopulta kustakin kategoriasta vain yksi henkilö, tuote tai yritys saa palkinnon.

"Erittäin laaja ja monipuolinen turvallisuusalan kokemus"

Turvallisuusalan elämäntyöpalkinto jaetaan arvostetulle turvallisuusalan toimijalle, joka on työuransa aikana merkittävästi
edistänyt turvallisuustietoutta ja -osaamista tai muuten edistänyt turvallisuusalan intressejä.

Turvallisuuden parissa jo neljällä vuosikymmenellä vaikuttanut, 3T Ratkaisut Oy:n johtava asiantuntija ja työturvallisuuspsykologian erityisosaaja Marita Hyttinen on väitellyt tohtoriksi työtieteen alalta. Hänellä on erittäin laaja ja monipuolinen turvallisuusalan kokemus työskentelystään Työterveyslaitoksella, Nokiassa, Yritys-Sampo Oy:ssä, Teollisuusvakuutus Oy/If vahinkovakuutusyhtiö Oy:ssä ja Eterassa.

Kategorian palkintoraati toteaa, että Hyttinen on tuonut ihmisen psyykkisen luonteen ja laaja-alaisen osaamisensa mukaan turvallisuusajatteluun lukuisiin yrityksiin ja yhteisöihin, sekä luonut riskienkartoitustyökaluja yritysten ja vakuutusyhtiöiden käyttöön eri toimialoille.

Marita Hyttinen on kysytty puhuja erilaissa tilaisuuksissa, ja hän on julkaissut lukuisia artikkeleita ja tutkimuksia. Turvallisuuden parantaminen ja kehittäminen, riskien ennakointi sekä sosiaalipsykologinen lähestyminen turvallisuuteen ja työhyvinvointiin ovat olleet hänen elämäntyönsä keskiössä. Hän on toiminut Työsuojelupäälliköt ry:n hallituksessa useita kausia ja useissa muissakin luottamustehtävissä.

Inhimillisen turvallisuustekijän kehittäjä

Hyttinen on viime vuosina panostanut iTu - Inhimillinen turvallisuustekijä konseptin kehittämiseen.
- Millään työpaikalla kaikkia riskejä ei pystytä poistamaan pelkästään teknisillä ratkaisuilla eikä riskienhallinnan parhaimmillakaan menettelyillä. Turvallisuuden ratkaisee useimmiten inhimillinen tekijä, opettaa Hyttinen.

Hän on kehittänyt aiheeseen muun muassa verkkokoulutuksen, työkirjoja ja valmennusohjelman. Hyttisen vetämä valmennusohjelma on otettu innostuneesti vastaan mm. Teknoksella, joka on Finnish Security Awards 2017 Vuoden turvallinen organisaatio -kategorian finalisti. Hyttinen on kouluttanut mm. Oulun yliopistossa Masters of Safety -tutkintoa, jonka on suorittanut lukuisat työturvallisuuspäälliköt, mukaan lukien Vuoden työturvallisuuspäällikkö -finalisti Tarja Olander. 

Turvallisuusalan elämäntyöpalkintokategorian muut finalistit ovat poliisiammattikorkeakoulun rehtori, kemian tohtori Kimmo Himberg ja pelastusalalla arvostettu Risto Vesalainen. Muita kategorioita ovat Vuoden turvallisuusyritys, -konsultti, -päällikkö,-tutkija, -innovaatio ja -teko, turvallisuusalan vapaaehtoinen, turvallinen organisaatio, turvallisuusalan valopilkku ja -yhteistyön edistäjä. 3T:n toimitusjohtaja Marko Vuorinen on Vuoden turvallinen organisaatio -palkintoraadin jäsen. Kaikki finalistit on katsottavissa » täältä (PDF, 14 sivua).

» Lisätietoa: https://www.finnishsecurityawards.fi

 

(3T Ratkaisut Oy)


Tutustu Maritan luomaan Inhimillinen turvallisuustekijä -konseptiin 3T:n eOpin avulla:

»  ITu - Inhimillinen turvallisuustekijä

eOppi antaa perustiedot inhimillisestä turvallisuustekijästä ja siitä, miten ihminen voi omalla toiminnallaan ja työyhteisönsä tuella vaikuttaa turvallisuuteen.

 

Lue Maritan työturvallisuus-blogit:

» Johtaja: kävele, kysele ja keskustele! 
- Miten saada aikaan paras vaikutus johdon turvallisuuskierroksilla?


» Ikä ja työtapaturmat: Ikä on vain numero - vai onko sittenkään? 

» Turvallisuuskeskustelulla yhteiseen ymmärrykseen  

» Huolellisuus ja tarkkaavaisuus 10

 

 

Tarja Olander ehdolla Vuoden työturvallisuuspäälliköksi

 3T haluaa onnitella myös pitkäaikaista kumppaniaan Borealis Polymersin Tarja Olanderia Vuoden turvallisuuspäällikkö -kategorian finaalipaikasta.

Valintaansa finalistiksi palkintoraati perustelee seuraavasti: "Tarja Olander on työskennellyt työsuojelupäällikkönä Oorealis Polymers Oy:ssä vuodesta 2005 lähtien. Hän on aktiivisesti kehittänyt yrityksen turvallisuuskulttuuria Suomessa ja ulkomailla tavoitteena tapaturmaton työpaikka. Borealis Polymers Oy:ssä on käynnistetty turvallisuushanke, jossa käyttäytymiseen vaikutetaan sosiaalipsykologian näkökulmasta. Tarja Olander on osallistunut merkittävästi hankkeeseen ja kouluttanut Suomessa ja Euroopassa henkilöstöä turvalliseen käyttäytymiseen. Inhimilliset virheet ovat läsnä yli 90 prosentissa onnettomuuksia, mutta edelleen useissa yrityksissä keskitytään teknisiin toimenpiteisiin onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Borealis Polymers on edelläkävijöitä käyttäytymiseen vaikuttamisen saralla Suomessa. Yrityksen tapaturmataajuudet ovat selkeästi paremmat kuin alalla keskimäärin. Olander kehittää osaamistaan jatkuvasti ja on suorittanut Master of Safety -tutkinnon Oulun yliopistossa vuonna 2014. Tarja Olander on luova ihminen, erinomainen kouluttaja ja hän saa ihmiset iloisiksi."

Tarja on mm. käyttänyt  pitkään koulutuksissaan hyväksi 3T Kouluttajalisenssiä ja osallistunut Master of Safety -koulutukseen, jossa Marita Hyttinen on ollut yhtenä kouluttajana.

»  Tutustu 3T Kouluttajalisenssiin

 

 

Teknos ehdolla Vuoden turvalliseksi organisaatioksi

Vuoden turvallinen organisaatio -palkinto jaetaan yritykselle tai muulle organisaatiolle, joka on esimerkillisellä tavalla
järjestänyt turvallisuuttaan ja luonut positiivista turvallisuuskulttuuria.

Kategorian finalisti Teknos on kehittänyt turvallisuuskulttuuriaan mm. 3T Ratkaisut Oy:n Marita Hyttisen vetämän Inhimimillinen turvallisuustekijä -valmennuksen avulla, sekä hyödyntäen 3T:n verkkokoulutuksia ja 3T Kouluttajalisenssiä. Viimeisimpänä askeleena kohti tapaturmatonta työpaikkaa Teknos on ottanut käyttöönsä työturvallisuuden johtamiseen 3T:n nykyaikaisen HSEQ Online -pilvipalvelun.

Teknoksen valintaansa finalistiksi palkintoraati perustelee seuraavasti:
   "Teknos Oy on vuonna 1948 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa maaleja yritysten ja kuluttajien käyttöön. Yhtiö toimii lähes 1600 henkilön voimin yli 20 maassa.
   Teknos on luonut monipuoliset menettelyt yritysturvallisuuden eri osa-alueille. Riskienhallintamoduuli on mukana toimintajärjestelmässä ja turvallisuus osana laatukatselmuksia. Turvallista työympäristöä ylläpidetään Lean-menetelmin.
   Työtapaturmataajuus on kymmenessä vuodessa saatu putoamaan 41:stä 6:een, ja poissalopäivät kymmenesosaan. Henkilöstön sitoutumista on edistetty ottamalla turvallisuushavaintojen määrä osaksi tuotantopalkkiota.
   Työ-, prosessi- ja tietoturvallisuudessa tärkeän inhimillisen tekijän huomioon ottamista on valmennettu kaikille. Robotiikkaa, automaatiota ja tietoteknisiä ratkaisuja on otettu laajasti käyttöön turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi."

 

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi