Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Arjen hyvät käytännöt lisäävät työterveysyhteistyön vaikuttavuutta

28.9.2017

Työterveyslaitos on julkaissut Työterveysyhteistyön hyvät käytännöt -tietopaketin verkossa. Hyvät käytännöt on koottu yhteistyössä työpaikkojen ja työterveyshuollon toimijoiden kanssa ja ne koostuvat käytännön työkaluista, joiden avulla työterveysyhteistyöstä saadaan tehokasta ja toimivaa.

Vaikuttava työterveystoiminta perustuu työpaikan ja työterveyshuollon suunnitelmalliseen ja tavoitteelliseen yhteistyöhön. Työterveysyhteistyön ydin rakentuu kahden toimijan, työpaikan ja työterveyshuollon välille. Molempia osapuolia hyödyntävä ja hedelmällinen yhteistyö vaatii yhteistyöhön panostamista. Sujuva yhteistyö ei synny itsestään.

–Tarvitaan toimivia yhteistyökäytänteitä ja toimintamalleja, jotta työterveyshuolto voi toimia työpaikan yhteistyökumppanina työntekijöiden kokonaisvaltaisessa työkyvyn tukemisessa. Näitä käytänteitä löytyy nyt uudesta kokonaisuudestamme, kertoo kehittämispäällikkö Hanna Hakulinen Työterveyslaitokselta.

Esimiehet eivät aina osaa hyödyntää työterveyshuollon osaamista. Sovittujen toimintamallien kautta esimiehet saavat työterveyshuollosta yhteistyökumppanin, jonka kanssa he voivat pitää huolta työntekijöistään ja tukea heidän työkykyään. Vaikuttava työterveysyhteistyö edellyttää selkeitä rooleja ja sovittuja käytänteitä.

Yhdessä kehittäen kohti sujuvaa työterveysyhteistyötä

Työterveysyhteistyön hyvät käytännöt syntyivät työpaikkojen ja työterveyshuoltojen yhteiskehittämisen tuloksena. Ne ovat konkreettisia arjessa rakennettuja työkaluja, joita voivat hyödyntää niin työpaikat kuin työterveystoimijat. Työterveysyhteistyö on aina tilannesidonnaista ja tämän vuoksi hyvät käytännöt on tarkoitettu esimerkeiksi hyvistä yhteistyön tavoista ja niitä voidaan soveltaa ja kehittää eteenpäin omassa työterveysyhteistyössä.

Kokonaisuudesta löytyy ohjeita ja lomakkeita esimerkiksi seuraavista osa-alueista:

  • Sovita työterveysyhteistyö osaksi strategiaa ja suunnitelmia
  • Työterveyshuollon sairaanhoidon palvelut: mitä ja miten käytän?
  • Tee yhteistyötä sisäilmasto-ongelmista viestimisessä
  • Tee työkyvyn tuen roolit, vastuut ja kustannukset näkyviksi
  • Tunnista mahdollisuudet korvaavalle työlle
  • Hyödynnä työterveyshuoltoa esimiesten tukena muutoksissa

Hyvät käytännöt vaikuttavaan yhteistyöhön löytyvät Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

(Työterveyslaitos)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi