Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaPerjantai 13. on taas Tapaturmapäivä

25.9.2017

Perjantaina 13. lokakuuta vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa. Monen taustalla vaikuttaa kiire.

Suomen tapaturmakuolleisuus on Euroopan korkeimpia. Vuonna 2015 tapaturman seurauksena Suomessa kuoli 2 399 ihmistä. Suurin osa kuolemaan johtaneista tapaturmista sattui kotona ja vapaa-ajalla.
Tapaturmapäivän tavoitteena on herättää keskustelua tapaturmista ja siitä, kuinka niitä voitaisiin arjessa ehkäistä. Päivää on vietetty vuodesta 1995, aina perjantaina 13. päivä.

–Tapaturmapäivän tavoitteena on kiinnittää kansalaisten huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää. Tapaturmiin liittyvien asioiden esille nostamiselle perjantai 13. on hyvä päivä, koska silloin epäonni on ihmisten mielissä, kuvailee suunnittelija Susanna Jussila Suomen Punaisesta rististä.

Kiire altistaa tapaturmille

Tänä vuonna Tapaturmapäivänä puhutaan eritoten kiireestä, ja kuinka se vaikuttaa monen tapaturman taustalla, niin töissä, kotona kuin liikenteessä.

–Kiire on suoranainen kansallistauti. Esimerkiksi Työterveyslaitoksen tietojen mukaan joka toinen kokee kiirettä töissään hyvin tai melko usein. Työtapaturmista lähes joka toinen sattuu kiireessä. Kiireen ehkäisy sopii teemaksi työpaikoille, sillä töissä koettu kiire ja kireä työtahti ovat tuttuja asioita monelle. Yritämmekin kannustaa ihmisiä pohtimaan kiireen vaikutuksia tapaturmien syntyyn sekä parantamaan omaa kiireen hallintaansa, Jussila kertoo.

Tapaturmapäivän sivuilla on vapaasti ladattavissa julisteita, bannereita ja muuta kampanjamateriaalia esimerkiksi työpaikkojen käyttöön. Kampanja kuuluu myös radiotaajuuksilla sekä sosiaalisessa mediassa. Tapaturmapäivä on esillä tänä vuonna myös blogeissa kasperstromman.com ja eskokyro.fi.

» tapaturmapäivä.fi


Tapaturmapäivä-kampanjassa mukana

Tapaturmapäivässä ovat mukana Finanssiala ry, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Onnettomuustutkintakeskus, Puolustusvoimat, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö , SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Suomen Punainen Risti, Tapaturmavakuutuskeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Työterveyslaitos ja Työturvallisuuskeskus.

(STM)

Perjantaina 13.10. vietetään Tapaturmapäivää.


 

3T:n e-oppimateriaalit Tapaturmapäivän kunniaksi nyt ilmaiseksi tutustuttavissa!

Tutustu 3T:n laajaan työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheiseen e-oppivalikoimaan nyt veloituksetta kahden päivän ajan torstaina 12.10. ja Tapaturmapäivänä perjantaina 13.10. E-opit ovat muuttaneet uudelle käyttöalustalle - käytä tilaisuus hyödyksesi ja käy heti katsomassa, miltä organisaationne koulutukset voisivat tulevaisuudessa näyttää!

» E-oppeihin

Kysy lisää, miten 3T:n e-opit saadaan helposti käyttöön organisaatiossanne! 

myynti@3tratkaisut.fi

(3T Ratkaisut Oy)

 
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 010 2310 340 | Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava | www.3tratkaisut.fi
010-yritysnumeroiden puheluhinnat: 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (sis.alv 24 %))