Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaTyön murros haastaa suomalaisten teknologiaosaamisen

12.9.2017

Työelämä on suuressa murroksessa. Digitalisaatio ja globalisaatio jylläävät ja haastavat työn tekemisen tavat, tekijät ja rakenteet. Epävarmuus tulevasta vaivaa niin päättäjiä kuin työntekijöitäkin. Jotta menestymme työelämässä jatkossakin, pitää meidän tarttua muutokseen mahdollisuutena ja kartuttaa digiosaamistamme rohkeasti. Teknologiaosaamisesta pitäisi tulla kansalaistaitomme, sanoo Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula Työterveyspäivillä 12.9.2017.

- Meidän pitää ymmärtää teknologiaa, jotta osaamme ostaa ja vaatia hyviä tietojärjestelmiä.

- Vaikka kaikkien ei tarvitse osata koodaamista, niin oman työn muutosten ennakointi, tietojärjestelmien ymmärtäminen ja osaamisen kehittäminen helpottavat muutoksen tekemistä. Muutokseen ei pidä vain sopeutua, vaan yrittää itse vaikuttaa siihen aktiivisesti, muistuttaa Koivula.

Myös kouluilla on tärkeä tehtävä digiosaamisen kartuttamisessa. Vaikka suurin osa nykynuorisosta kasvaa kännykät kädessään, se ei välttämättä riitä työelämässä.
- Digiosaamisen puute ei saa johtaa syrjäytymiseen, huolehtii Koivula.

Organisaation johdon ja digisovellusten kehittäjien on puolestaan syytä pitää mielessä loppukäyttäjä eli ihminen. Tietojärjestelmien pitäisi lisätä tuottavuutta, ei aiheuttaa harmaita hiuksia käyttäjille. Esimerkiksi sote-uudistuksessa lukuisiin tietojärjestelmiin koottu tieto pitää saada palvelemaan asiakasta ja henkilöstöä.

Nuorten mielestä hyvä työpaikka on kannustava ja oikeudenmukainen

Mitä nuoret sitten ajattelevat tulevaisuuden työelämästä? Työterveyslaitos palkkasi viime kesänä 60 kesätyöntekijää - hakijoita oli yli 600. Kun hakijoilta kysyttiin näkemyksiä hyvästä työpaikasta, kärkeen nousivat työyhteisön toimintaan liittyvät asiat kuten hyvä työilmapiiri ja työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu.

Myös viihtyisän - mielellään kansainvälisen - työympäristön ja joustavuuden merkitys korostui. Työ ja muu elämä pitää olla sovitettavissa yhteen.

Luottamuspääoma hyötykäyttöön

Se, mihin työn murros lopulta johtaa, jää nähtäväksi. Tärkeää on, että meillä on yhteinen tavoite ja valmius muuttua. Emme saa hukata luottamuspääomaa, joka on osaltaan rakentanut suomalaista hyvinvointia jo pitkään.

(Työterveyslaitos)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 010 2310 340 | Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava | www.3tratkaisut.fi
010-yritysnumeroiden puheluhinnat: 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (sis.alv 24 %))