Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaLappeenrannan kaupunki selvittää henkilöstönsä työmatkatottumuksia

15.5.2017

Lappeenrannan kaupunki selvittää henkilöstönsä työmatkatottumuksia ja työmatkojen olosuhteita työmatkakyselyn avulla. Tulosten perusteella laaditaan työpaikan liikkumissuunnitelma, jonka avulla pyritään lisäämään kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta työmatkoilla.

Työssäkäyvät tekevät vuosittain lähes 500 kodin ja työpaikan välistä matkaa, ja työmatkaan käytetään keskimäärin 50 minuuttia päivittäin. Työmatkat ovat siis tärkeä osa arkea ja merkittävässä roolissa kestävän liikenteen edistämisessä. Lappeenrannassa tavoitellaan liikennepäästöjen puolittamista ja yhtenä konkreettisena keinona esitetään, että viidennes omaa autoaan työmatkoihin käyttävistä siirtyy pyörän tai joukkoliikenteen käyttöön.

Lappeenranta kuuluu valtakunnalliseen HINKU-verkostoon, jossa tavoitellaan 80 % kasvihuonekaasupäästövähennystä vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Henkilöstöllä mahdollisuus antaa palautetta työmatkojen olosuhteista

Käynnissä olevassa työmatkaliikkumisen aktivointihankkeessa kaupungin henkilöstö saa vastata kyselyyn, jolla selvitetään kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen nykyinen osuus henkilöstön työmatkoilla. Lisäksi arvioidaan näiden kestävien liikennemuotojen lisäämispotentiaalia. Henkilöstöllä on myös mahdollisuus antaa palautetta nykyisistä olosuhteista ja ehdottaa toimenpiteitä, joilla kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä voitaisiin lisätä.

Kyselyn tulokset valmistuvat kesäkuun alkupuolella ja niistä tiedotetaan henkilöstölle kaupungin tiedotuskanavissa. Kyselyn tuloksia käsitellään elokuussa hanketyöryhmän työpajassa, jonka pohjalta laaditaan liikkumissuunnitelma.

Kysely on osa Työmatkaliikkumisen aktivointihanketta HINKU-kunnille, jonka tavoitteena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä sekä joukkoliikenteen käyttöä työ- ja työasiointimatkoilla. Hankkeessa ovat mukana Lappeenrannan ja Loimaan kaupungit. Hankkeelle on myönnetty Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen tukea.

(Lappeenrannan kaupunki)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 010 2310 340 | Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava | www.3tratkaisut.fi
010-yritysnumeroiden puheluhinnat: 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (sis.alv 24 %))