Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaTTL: Valinnanvapausmallin onnistuminen ratkaisee työterveyshuollon ja työkyvyn tulevaisuuden

11.5.2017

Hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä osana sote- ja maakuntauudistusta. Valinnanvapausmallilla on suuri merkitys työikäisten hoitoon pääsyn kannalta. Työterveyshuolto on kantanut päävastuun työssä käyvien terveyspalveluista peruspalveluiden heikentyessä.

Hoitoon pääsyn tehostuminen tarjoaa työterveyshuollolle mahdollisuuden keskittyä työkyvyttömyyden ehkäisyyn. Sote-palveluiden ja työterveyshuollon yhteistyömallit ovat jatkossa välttämättömiä työkykyongelmien hoitamiseksi.

Hallitus tavoittelee jatkossa työterveyshuollon painopisteen muuttamista enemmän työkykyä tukevaan ja ennaltaehkäisevään suuntaan.

- Se, onnistuuko suunnanmuutos, riippuu valinnanvapausmallin ja monituottajamallin toimivuudesta, sanoo johtaja Jorma Mäkitalo Työterveyslaitoksesta.

- Työnantajat haluavat pitää henkilöstönsä työkykyisinä ja taata työntekijöille nopean hoitoon pääsyn ja paluun työhön. Henkilöstön työkyky ja hyvinvointi vaikuttavat suoraan yritysten kilpailukykyyn ja tulokseen.

Työkyvyttömyys tulee kalliiksi paitsi yrityksille niin koko yhteiskunnalle, yksilön inhimillisistä kärsimyksistä puhumattakaan.
- Työkyvyttömyyden vähentäminen edellyttää toimivien peruspalveluiden lisäksi myös maakunnallisesti rakennettuja yhteistyömalleja sote-palveluiden ja työterveyshuollon välille, muistuttaa Mäkitalo.

- Tiedonkulun saumattomuus on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa asiakkaalla on työkykyongelma tai sen uhka.

Yhteistyömalleja ja tietojärjestelmien yhteensopivuutta tarvitaan myös ammattitautien ja työperäisten sairauksien hoidossa sekä terveyden edistämisessä. Jotta sote-ja työterveyshuoltojärjestelmien toiminnasta saadaan laadukasta seurantatietoa tehokkaasti, pitää järjestelmien toimia yhteen.

- Työssä käyvien työkyky ei saa jäädä sote-uudistuksen uhriksi, korostaa Mäkitalo.
 

(Työterveyslaitos)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 010 2310 340 | Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava | www.3tratkaisut.fi
010-yritysnumeroiden puheluhinnat: 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (sis.alv 24 %))