Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Lyhyet jouluvapaat ruuhkauttavat liikennettä aatonaattona ja tapanina

Helsinki 20.12.2016

Joulun meno- ja paluuliikenteestä odotetaan viime vuotta ruuhkaisempaa, koska liikenne jakautuu vain muutamalle päivälle, arvioi Liikennevirasto. Tänä vuonna jouluaatto ja joulupäivä osuvat viikonlopulle, minkä vuoksi monilla on vain muutama päivä vapaata joulun aikaan.

Liikenneviraston mukaan menoliikenteen vilkkain päivä on aatonaatto eli perjantai. Silloin liikenne on runsasta kello 11–18, ja kaikkein vilkkainta on kello 13–16. Liikenne voi jonoutua varsinkin Helsingin ulosmenoteillä Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon suuntaan.

Paluuliikenteen vilkkain päivä on tapaninpäivä eli maanantai, jolloin eniten liikennettä on kello 13–20. Ruuhkaisinta on silloin Nelostiellä Lahdesta Helsinkiin.

Liikenteen joulurauha julistettiin Rovaniemellä 

Liikenteen joulurauha julistettiin tiistaina Rovaniemellä. Trafi ja Lapin poliisilaitos julistivat joulurauhan perinteiseen tapaan yhdessä Lordin aukiolta. Kahdeksatta kertaa julistetulla liikenteen joulurauhalla halutaan muistuttaa maltin tärkeydestä joululiikenteessä niin teillä, vesillä kuin ilmassakin.

Poliisi ja Trafi muistuttavat, että kiire, stressi ja liikenne eivät sovi hyvin yhteen puhumattakaan alkoholista ja liikenteestä. Oma asenne ratin takana ratkaisee paljon joululiikenteessä, liikenneturvallisuuden ammattilaiset muistuttavat.

Myös joulupukki lähetti kaikille terveiset turvalliseen joulunajan liikkumiseen.

 

(STT)

 

Turvallisuusuutiset.fi ja 3T Ratkaisut Oy toivottaa lukijoille oikein hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2017!

 

 


Jouluna on epävakaista ja melko tuulista

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen yli liikkuu korkeapaineen selänne, ja sää on poutaista ja melko kylmää koko maassa, ennustaa Ilmatieteen laitos.
Jouluaattoaamuna lounaasta saapuu matalapaine sateineen. Samalla etelätuuli voimistuu ja sää lauhtuu.

Lämpötilan nollaraja nousee Oulu–Joensuu-linjalle. Maan lounaisosassa sataa pääasiassa vettä. Muualla maassa sade tulee suurelta osin lumena tai räntänä.

Aattona vettä voi tulla viidestä kymmeneen milliä. Lunta voi kertyä lähinnä maan keskivaiheille enimmillään kymmenen senttiä.

Sateet tulevat melko voimakkaan tuulen saattelemina, ja ajokeli huononee. Jouluyönä sateet väistyvät vähitellen Suomen itäpuolelle ja sää selkenee.

Joulupäivää vietetään vaihtelevan pilvisessä säässä ja joitakin lumikuuroja voi vielä esiintyä siellä täällä.
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi