Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Tupakkalaki uudistuu 15.8. – työsuojeluvaikutuksia erityisesti kuljetusalalle

12.8.2016

Elokuun puolivälissä uudistuvalla tupakkalailla on vaikutuksia myös työpaikkojen työsuojeluun, erityisesti kuljetusalalla, terminaaleissa ja vastaavilla aloilla. Jatkossa ajoneuvojen ja työkoneiden ohjaamossa ei saa tupakoida poikkeuksena yritys, jossa kulkuneuvo on yksinomaan yrittäjän itsensä tai hänen perheenjäsenensä tai työntekijän omassa käytössä. (Muut poikkeukset löytyvät lain 75 § 1 kohdan luettelosta, ks. linkki tämän tiedotteen lopussa.)

Silloin kun on kyseessä ajoneuvon (henkilöauto, pakettiauto, kuorma-auto jne.) tai työkoneen (trukki, nosturi jne.) ohjaamo tai hytti, niin työnantajan tulee kieltää näissä tupakointi. Työnantajan tulee käsitellä asia työpaikalla työntekijöiden kanssa ja laittaa näkyvälle paikalle esille tupakoinnin kieltävät kyltit tai tarrat. Työnantajan tulee myös valvoa, että tupakointikieltoa noudatetaan.

Sähkösavukkeen käyttö rinnastetaan 15.8. alkaen perinteiseen tupakkaan. Uuden lain mukaan tupakointikiellot liittyvät myös sähkösavukkeen käyttämiseen ja tupakoinnista syntyviin savuun, höyryyn ja hiukkasiin.

» Uusi tupakkalaki

(Aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue)

Uusi tupakkalaki astui voimaan 15.8.2016.

 
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi