Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Vähemmän pistotarkastuksia, enemmän ohjeistusta

Tukes pureutuu extreme- ja moottoritapahtumien turvallisuuteen

Helsinki 16.5.2016

Kuluttajapalveluiden turvallisuutta toukokuun alusta valvonut Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) aikoo panostaa pistotarkastusten sijaan ohjeistamiseen ja turvallisuusjohtamisen valvontaan.

Tukes seuraa jatkossa esimerkiksi huvi- ja leikkipuistojen, kuntosalien, laskettelukeskusten ja uimarantojen turvallisuutta. Listalle kuuluvat myös erilaiset ohjelmapalvelut kuten vaikkapa moottorikelkkasafarit. Aikaisemmin valvonnasta vastasivat kunnat.
Valvottavia kohteita on noin 40 000. Kunnat tekivät näihin vuosittain viitisentuhatta tarkastusta.

– Tarkastusten määrä tulee aika huomattavastikin tippumaan. Toisaalta tarkastukset tullaan keskittämään turvallisuusjohtamiseen eikä niinkään yksittäisiin kohteisiin. Tarkoitus on saada toiminnanharjoittajat kantamaan vastuunsa ja huolehtimaan turvallisuudesta, kertoo ryhmäpäällikkö Janne Niemelä Tukesista.

Tukesin tehtävänä on ennen kaikkea tuottaa ohjeita ja työkaluja toiminnanharjoittajalle. Tukesissa uskotaan, että turvallisuuskriteerit saadaan keskitetyllä valvonnalla aiempaa yhdenmukaisemmiksi, vaikka laissa määritellyt turvallisuusmääräykset eivät muutukaan.

– Kunnissa on saatettu tehdä vähän kunnasta riippuen niitä ratkaisuja, että mikä on riittävä taso ja mikä ei. Nyt on helpompi toimia tasapuolisesti eri toimijoita kohtaan.

Pienellä porukalla

Kunnissa kuluttajapalveluiden valvontaa teki yhteensä parisataa henkilöä muiden töidensä ohella. Tukesissa valvonnasta vastaavaan ryhmään tulee noin 15 asiantuntijaa.
– Kunnissa on ollut aika vaikeaa erikoistua tai kehittää syvempää asiantuntemusta tältä pohjalta, Niemelä sanoo.

Tukesissa on alkuvaiheessa valittu painopisteiksi muun muassa erilaiset extreme-tapahtumat ja moottoritapahtumat. Jälkimmäisten turvallisuus nousi puheenaiheeksi Alahärmässä viime kesänä sattuneen monsteriautoturman jälkeen.

Tukes on ajan hengen mukaisesti ottanut käyttöön myös emojit. Mobiiliviestintään soveltuvat kuvamerkit tiivistävät arkisia turvallisuusohjeita hauskasti visuaaliseen muotoon.

 

(STT)

Kuntosalien turvallisuutta valvoo Tukes.

Kuluttajapalveluita on laaja kirjo

– Huvipuistot ja tivolit
– Leikkipuistot
– Kuntosalit
– Rinnekeskukset
– Ohjelmapalvelut
– Yleisötilaisuudet
– Ratsastuspalvelut
– Uimarannat, uimahallit ja kylpylät
– Kiipeilykeskukset
– Kauneudenhoitopalvelut jne.

(STT)

Lähde: Tukes


Ota työhyvinvointi- ja työturvallisuusaiheisten multimedioiden monipuolinen valikoima helposti käyttöön ja lisää myös vapaa-ajan turvallisuustietoutta:

» 3T Kouluttajalisenssillä 

» 3T Yrityslisenssillä

Valikoimamme sisältää monia ensiapuun liittyviä multimedioita, mm. Hätäensiapu, Toiminta onnettomuustilanteissa ja Ensiapua! - Uskalla auttaa.

(3T Ratkaisut Oy)

 
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi