Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Tapaturmapäivä muistuttaa jälleen kiireen aiheuttamista vahingoista

10.5.2016

Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Perjantaina 13. toukokuuta järjestettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn.

Tapaturmapäivän teemaksi on nostettu viime vuoden tapaan kiirestä johtuvien tapaturmien ehkäisy. Kiire vaikuttaa tapaturmien syntyyn kaikkialla aiheuttaen vahinkoja töissä, kotona ja liikenteessä. Kiireestä johtuvia tapaturmia voi ehkäistä esimerkiksi varaamalla tarpeeksi aikaa työtehtäviin ja paikasta toiseen siirtymiseen.

Vuonna 2014 tapaturman seurauksena kuoli Suomessa yhteensä 2 476 ihmistä. Yleisin kuolemaan johtanut tapaturma oli kaatuminen tai putoaminen. Suurin osa kuolemaan johtaneista tapaturmista sattui kotona ja vapaa-ajalla. Suomen tapaturmakuolleisuus on Euroopan korkeimpia.

Töissä koettu kiire on monelle tuttu asia

Töissä kiirettä ja siitä johtuvia vaaratilanteita aiheuttavat esimerkiksi työn heikko organisointi, suuret tai vaihtelevat työmäärät, töiden jättäminen viime tippaan sekä työnteon keskeytykset. Joillain työpaikoilla tiukka työtahti johtuu asiakkaasta tai siitä, että työntekijöitä on työmäärään nähden liian vähän. Työn hyvä suunnittelu ja selkeät tavoitteet puolestaan vähentävät kiireen tuntua.

Kiireen ehkäisy sopii teemaksi työpaikoille, sillä töissä koettu kiire ja kireä työtahti ovat tuttuja asioita monelle työntekijälle. Työpaikkoja kannustetaan osallistumaan Tapaturmapäivään ja hyödyntämään verkosta löytyvää kuva- ja videomateriaalia.

Voit osallistua Tapaturmapäivään myös sosiaalisessa mediassa: vietä kiireetön hetki ja jaa siitä kuva tunnisteella #hopulleloppu. Voit osallistua keskusteluun myös tunnisteella #tapaturmapäivä.

» Lisätietoa, asiantuntijahaastatteluja ja materiaaleja (tapaturmapäivä.fi)

» Tietoa tapaturmista (stm.fi)

 

(STM)

 

 


Käytä huipputilaisuus hyödyksesi!

Tapaturmapäivän kunniaksi avaamme koko digitaalisen oppimateriaalivalikoimamme (3T Multimediakirjasto) kaikkien vapaaseen käyttöön 12.5.-13.5.2016 väliseksi ajaksi.

» 3T Multimediakirjasto

Mikäli haluatte sen jälkeen jatkaa aineistojen käyttöä työpaikallanne esimerkiksi turvallisuusvarteissa, työhyvinvointituokioissa, esimiesvalmennuksessa ja henkilöstön perehdytyksissä, voitte tilata ne käyttöönne joko

» 3T Kouluttajalisenssillä tai

» Yrityslisenssillä

Voit myös pyytää asiantuntijan paikalle kertomaan ja keskustelemaan mahdollisuuksista lisää: myynti@3tratkaisut.fi , p. 010 2310 341.

(3T Ratkaisut Oy)

Mikä on Tapaturmapäivä?

Tapaturmapäivä kiinnittää vuosittain kaikkien suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Suurin osa niistä olisi ennakolta ehkäistävissä. Tapaturmapäivän kaltaiselle kampanjalle on siis yhteiskunnallinen tilaus. Seuraavaa Tapaturmapäivää vietetään perjantaina 13.5.2016 teemalla Hopulle loppu - kiireen vaikutus tapaturmien syntyyn kotona, töissä ja liikenteessä.

Tapaturmia vastaan jo yli 20 vuotta

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Alusta asti päivän tavoitteena on ollut kiinnittää kansalaisten huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tapaturmapäivä edistää useiden eri tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyötä. Torjuntatyössä asiakas - kansalainen - on kaikille yhteinen. Sattuu mitä tahansa, kysymys on samasta ihmisestä, ja hänellä on vain yksi henki.

Tapaturmapäivä-kampanjan sisällöstä vastaa Tapaturmayhteistyöryhmä, jonka puhenjohtaja on sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjan toteutuksesta vastaa viestintäryhmä, jota Suomen Punainen Risti koordinoi. Vuodesta 2016 alkaen Tapaturmapäivä toteutetaan osana Suomen Punaisen Ristin Koti- ja vapaa-ajantapaturmien ehkäisyhanketta. Raha-automaattiyhdistys tukee hanketta.

(Tiina Tikkanen, Suomen Punainen Risti)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi