Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kiireen hallinta ehkäisee tapaturmia - Tee hopulle loppu!

15.10.2015

Perjantaina 13. marraskuuta järjestettävän Tapaturmapäivän teemana on kiire.

Kiireessä huomiokyky heikkenee ja tapaturmariski kasvaa. Kiireen aiheuttamat tapaturmat ovat kuitenkin ehkäistävissä: Varaa aikaa. Arvio ja poista vaaranpaikat. Pidä huolta esteettömistä kulkuteistä ja valaistuksesta.

Kiire on merkittävin työn henkistä kuormittavuutta aiheuttava tekijä, ja monet työtapaturmat sattuvat kiireessä. Kiire, kireä työtahti ja suuri työmäärä lisäävät stressiä työssä.

Hopulla on usein ikävät seuraukset

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat aiheuttavat yli 80 prosenttia sairauspoissaoloista työstä. Vammautumiset vievät ennenaikaiselle eläkkeelle ja aiheuttavat suuret sairaanhoidon kustannukset.

Suurin osa tapaturmista sattuu arkisessa ympäristössä, kotona, lenkkipolulla, vapaa-ajan vietossa. Tyypillisiä ovat kaatumiset, liukastumiset ja putoamiset. Tapaturmien taustalla on useimmiten inhimillinen virhe.

Tapaturmiin kuolee Suomessa noin 2 500 henkilöä vuosittain. Tapaturmat on merkittävin terveiden elinvuosien menetyksiä aiheuttava kuolinsyy aina myöhäiseen keski-ikään asti. Suomen tapaturmakuolleisuus on Euroopan neljänneksi korkein.

Erikoissairaanhoidossa hoidetaan tapaturmien takia enemmän potilaita kuin minkään muun syyn takia. Jokaista vakavaa tapaturmaa kohti sattuu moninkertainen määrä lievempiä tapaturmia - Suomessakin vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmista aiheutuu miljardiluokan kustannukset.

Yhteistyökumppanit

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Suomen Kuntaliitto.

(STM)

» Lue lisää: Hoppu kotona, töissä ja liikenteessä


Huipputilaisuus: 3T Multimediakirjasto  vapaasti käytettävissä Tapaturmapäivänä!

Tapaturmapäivänä perjantaina 13.11.2015 koko työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheiseen 3T Multimediakirjastoon on kaikille vapaa pääsy. Tutustu valikoimaan ja hyödynnä Tapaturmapäivän tapahtumissa!

» 3T Multimediakirjasto

Ota 3T Multimediakirjasto heti helposti pysyvästi käyttöön:

» Tilaa 3T Kouluttajalisenssi

Kiire voi uhata myös etätyöntekijän työhyvinvointia.

(3T Ratkaisut Oy)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi