Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työnantaja voi vähentää poissaoloja auttamalla vaikeuksissa

Humalahakuinen juominen puolittunut nuorilla työntekijöillä 

Helsinki 1.9.2015

Logistiikkayhtiö Tuko Logistics Osuuskunta järjestää voimavararyhmää nuorille työntekijöilleen, jotka ovat jatkuvasti pois töistä ilman jatkuvaa sairautta. Ensin ryhmässä oli yhdeksän työntekijää, joista kaksi on jättänyt yrityksen. Lopuista kaksi kouluttautuu muille aloille ja viidellä poissaolot vähenivät selvästi.

Yritys tarjoaa työntekijöilleen monenlaista työhyvinvointia parantavia ryhmiä. Nuorille tarkoitetun voimavararyhmän lisäksi yrityksellä on esimerkiksi päiviä nosto- ja jalkaergonomian parantamiseen, uniryhmiä ja konkariryhmiä. Yrityksen henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Merja Hokkanen sanoo, että niihin sijoitetulle rahalle yritetään saada mahdollisimman paljon vastinetta.
– Tarkkaa säästöä on vaikea laskea. Vuonna 2010 varastotyöntekijöiden sairauspoissaolojen prosentti oli 11, nyt luku on noin 7,5, sanoo Tuko Logistics Osuuskunnan henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Merja Hokkanen.

Yrityksessä yhteensä kuusi vuotta eri tehtävissä työskennellyt Ronja Raskunen kertoo osallistuneensa jalkaergonomiaryhmään, jossa esimerkiksi testattiin jokaiselle oikeanlaiset turvakengät ja pohjalliset. Keräilyssä työskentelevä Raskunen pitää työtään fyysisesti rankkana, mutta kokee työnantajan tarjoaman tuen hyvänä.
– Fyysisen kunnon on oltava hyvä. Lisäksi työergonomian on oltava kunnossa, jotta ei tule selkäkipuja, Raskunen sanoo.

Työkyky koetuksella

Tuko Logistics Osuuskunta tekee työhyvinvoinnin parantamiseksi yhteistyötä työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Korkeassa työkykyriskissä olevien työntekijöiden osuus laski monen vuoden ajan, mutta Varman juuri julkaiseman selvityksen mukaan osuus on kääntynyt pieneen nousuun.

Korkea työkykyriski on työntekijällä, joka ei usko pystyvänsä työskentelemään kahden vuoden kuluttua nykyisessä ammatissaan. Tänä vuonna näin arvioi 8,6 prosenttia työntekijöistä.

Selvityksen mukaan hyvä kehitys työntekijöiden terveyskäyttäytymisessä on jatkunut edelleen. Alkoholinkäytössä eniten parannusta on tapahtunut 18–29- ja 30–39-vuotiaiden ikäryhmissä, joissa humalahakuinen juominen on lähes puolittunut vuodesta 2009.

Suomalaisen työntekijän työkykyä ja hyvinvointia selvittävään tutkimukseen on osallistunut vuosina 2009, 2011, 2013 ja 2015 yhteensä 124 000 vastaajaa.

 

(STT)

 

 

 

 


 

Elintavat tarkasteluun työhyvinvointiaiheisilla verkkokursseilla

Julkiset verkkokurssit koostuvat 3T Opetusmultimedioista. Aiheina esimerkiksi elintapojen vaikutus työhön; tupakointi, alkoholin käyttö, liikunta, ravinto ja uni. Alkaen 59 € + alv.

» Tutustu koko valikoimaan ja ilmoittaudu kurssille!

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi