Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Cramo palkitsee työntekijänsä työtapaturmien kitkemisestä

8.6.2015

Cramo ottaa etujoukoissa käyttöön palkitsemisjärjestelmän, jossa työntekijät saavat tulospalkan päälle lisäbonuksen, mikäli tulostavoitteisiin päästään ilman tapaturmia. Tuusulan keskuskorjaamo juhlii tänään kahta työtapaturmatonta vuotta.

Rakennusteollisuuden tavoite on kitkeä työtapaturmat kokonaan alalta pois vuoteen 2020 mennessä. Työtapaturmia halutaan vähentää vuosittain 30 prosentilla. Cramo Finland on sitoutunut tavoitteeseen ja ottaa siksi käyttöön uuden palkitsemisjärjestelmän. Cramon työntekijät saavat jatkossa tulospalkkion korotettuna, mikäli onnistuvat vähentämään tulosyksikkönsä työtapaturmia 30 prosentilla vuodessa.

-Olemme jo onnistuneet viimeisen kolmen vuoden aikana vähentämään työtapaturmista aiheutuneiden poissaolopäivien määrää Cramo Finlandissa yli 600:sta alle 200:aan vuodessa. Sairasajan palkoissa, hoitokuluissa, vakuutusmaksuissa ja muissa kuluissa tämä tarkoittaa meille satojen tuhansien säästöjä. Haluamme säästyneillä varoilla palkita omia työntekijöitämme ja kannustaa jatkamaan hyvää työtä, kertoo Cramo Finlandin työsuojelupäällikkö Mikko Yläjääski.

Tuusulassa juhlitaan kahta työtapaturmatonta vuotta

Erinomaisena esimerkkinä Cramolla tehdystä työstä työturvallisuuden parantamiseksi toimii Tuusulan keskuskorjaamo, joka viettää tänään vuosipäivää kahden tapaturmattoman vuoden merkiksi.

Keskuskorjaamolla työskentelee päivittäin noin 30 henkeä ja sen kautta kulkevat kaikki Cramon kaluston huollettavat kymmenet tuhannet koneet. Viikoittain työtekijät huoltavat satoja laitteita. Suurimman työturvallisuusriskin keskuskorjaamolla aiheuttaa sähkö, joten työntekijöiden on kiinnitettävä sähköturvallisuuteen erityistä huomiota. Myös nostinten käytössä, trukkien ajossa ja muissa töissä on oltava huolellinen.

-Olemme tehneet sinnikästä työtä asenteiden muuttamiseksi niin, että tapaturmia ehkäistään ennalta. Viesti on se, että hommia ei tehdä missään nyrkkipajassa, vaan kyse on ammattilaisten työstä. Noudatamme ohjeita, käytämme asianmukaisia suojavälineitä ja olemme tarkkoja. Työ on kantanut hedelmää, kertoo työnjohtaja Jyri Vainio Tuusulan keskuskorjaamolta.

Cramo hyödyntää havaintoja työturvallisuudesta

Cramo Finlandilla on käytössä myös sähköinen palvelu, johon henkilökunta kirjaa muun muassa työturvallisuus- ja ympäristöhavaintoja. Kirjattu ilmoitus ohjautuu oikealle vastuuhenkilölle yrityksessä, joka tutkii tapauksen ja vie asiaa eteenpäin.

-Työturvallisuushavaintojen kirjaaminen ja käsittely henkilökunnan kanssa kehittää turvallisuuttamme. Toimimme lähes 60 paikkakunnalla, joten tiedon saaminen kaikkien käyttöön edellyttää yhteisiä työkaluja. Mikäli havaitsemme samoja haasteita useilla paikkakunnilla, voimme kehittää ja ennalta ehkäistä niitä myös keskitetysti, Mikko Yläjääski sanoo.

Cramolla on huomattu, että tapaturmien määrä on alhaisempi yksiköissä, joissa ennalta ehkäisevään toimintaan panostetaan. Tuusulan korjaamo on aktiivisimpia havaintojen käsittelijöitä, joka näkyy tuloksissa.

Rakennusalan työtapaturmat ovat Rakennusteollisuus RT ry:n mukaan vähentyneet viime vuosina Suomessa, vaikka tehtyjen työtuntien määrä on noussut. Vuonna 2005 tapaturmien yleisyyttä kuvaava tapaturmataajuusluku oli yli 80:n, kun vuonna 2013 vastaava luku oli noin 64. Tapaturmataajuus kertoo tapaturmien määrän miljoonaa työtuntia kohti. Cramo Finlandin tapaturmataajuus on tällä hetkellä alle 20.

 

(Cramo Finland)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi