Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Perheystävällisyys voi lisätä yrityksen tuottavuutta

Tanskalaisyrityksissä vanhemmille tarjottu joustavuus sitouttaa työntekijöitä

Helsinki 20.5.2015

Perheystävällisyydestä on hyötyä yritykselle, joka haluaa pitää parhaat työntekijänsä. Näin perheen ja työn joustavampi yhteensovittaminen voi lisätä yrityksen tuottavuutta, Oxford Researchin Väestöliitolle tekemä raportti arvioi.

Oxford Research tutki tanskalaista työelämää. Tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä henkilöstön vaihtuvuus on pudonnut alle vuosikymmenessä noin 30 prosentista alle kymmeneen, kun yritykset ovat tarjonneet perheen ja työn yhteensovittamiseen joustavampia ratkaisuja.

Väestöliitto aloittaa kampanjan perheystävällisemmän työelämän puolesta. Väestöliiton mukaan lainsäädäntö mahdollistaa Suomessa työn ja perheen yhteensovittamisen, mutta yritykset ovat esimerkiksi Ruotsia ja Tanskaa jäljessä perheiden toiveiden toteuttamisessa. Esimerkiksi OECD:n tutkimuksessa erityisesti suomalaiset naiset kokevat ruotsalaisia ja tanskalaisia useammin, että he eivät voi vaikuttaa omiin työaikoihinsa.

– Yritykselle on parempi 80 prosentin työajalla saatu sadan prosentin sitoutuneisuus kuin sadan prosentin työajalla saatu 60 prosentin sitoutuneisuus, Oxford Research Finlandin toimitusjohtaja Jouni Eho sanoo.

Vastuu kasvaa

Yritys voi helpottaa työn ja perheen yhteensovittamista esimerkiksi tarjoamalla osa-aikatyön ja etätyön mahdollisuuksia sekä erilaisia joustoja. Perheystävällinen työpaikka houkuttelee ja sitouttaa osaajia.

Yrityksen tuottavuus paranee, kun sen ei tarvitse pienemmän vaihtuvuuden takia rekrytoida uusia työntekijöitä. Lisäksi joustavuus nostaa työtehoa ja vähentää sairauspoissaoloja.

– Aina joustavuus ei ole hyvä juttu. Esimerkiksi lasten kannalta voi olla hyvä, että illallisaika ei jousta, sanoo Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen johtaja Anna Rotkirch.

Väestöliiton mukaan työn ja perheen yhteensovittamisen tarve kasvaa, kun työntekijät saavat lapsia vanhempina kuin ennen. He ovat näin jo vastuullisissa tehtävissä. Lisäksi elinajanodote on nousussa, joten ikääntyvät vanhemmat ovat entistä useammin työikäisten vastuulla.

 

 

(STT)

Työn ja perheen yhteensovittamisen tarve kasvaa, kun työntekijät saavat lapsia vanhempana kuin ennen - he ovat jo vastuullisissa tehtävissä yrityksissä. 


E-oppiminen sopii mainiosti etätyöhön!

Saat kasvavan työhyvinvointi- ja työturvallisuusaiheisten multimedioiden valikoiman ja muita työkaluja helposti käyttöösi jo tänään:

» Tutustu 3T Kouluttajalisenssiin ja tilaa!

3T Kouluttajalisenssin avulla voit mm.:

  • perehdyttää uusia työntekijöitä
  • nostaa nykyisen henkilöstön turvallisuustietoisuutta
  • vahvistaa esimiesvalmennusten työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin osuutta
  • kouluttaa työryhmiä riskien arviointiin ja muihin turvallisuusjohtamisen menetelmiin
  • herätellä johto ja esimiehet ymmärtämään vastuunsa ja roolinsa
  • ylläpitää ja laajentaa omaa osaamistasi

 
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi