Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Rakennusala jatkaa turvallisuuteen satsaamista ja järjestää taas työturvallisuusviikon

12.5.2015

Rakentajat järjestävät koko alaa koskevan toisen yhteisen työturvallisuusviikon 18. - 22.5.2015. Viikkoa vietetään tänäkin vuonna teemalla "Viisaat kypärät yhteen".

Turvallisuuteen satsaaminen kannattaa rakennusyrityksissä. Monissa yrityksissä on jo saavutettu hyviä tuloksia ja työtapaturmien määrä saatu laskuun. Tämä kävi selvästi ilmi myös viime keväänä järjestetyn ensimmäisen työturvallisuusviikon aikana. Hyvää käytäntöä halutaan jatkaa ja turvallisuusajattelua levittää kaikenkokoisiin yrityksiin.

Keskijohto avainasemassa

Monttumaanantai, tuotetiistai, telinetorstai, seminaarit ja erilaiset tapahtumat tahdittavat turvallisuusviikkoa. Viikon aikana vieraillaan ristiin eri yritysten työpaikoilla tekemässä turvallisuushavaintoja. Työmaakierroksille kutsutaan mukaan myös rakennuttajan edustajia ja suunnittelijoita. Seminaareissa kuullaan aliurakoitsijoiden, rakennuttajien ja suunnittelijoiden ääntä.

Tänä vuonna nostetaan esiin yritysten keskijohdon rooli työturvallisuuden parantamisessa. Samalla halutaan saada pääurakoitsijat ja aliurakoitsijat yhdessä miettimään turvallisia toimintatapoja. Työturvallisuus on kaikkien työmaalla työskentelevien yhteinen asia ja edellyttää jokaisen sitoutumista.

–Myös yrityksen keskijohdon tulee mieltää työtapaturmien ja ammattitautien aiheuttamat taloudelliset menetykset ja näiden henkilöstölle aiheuttamat kärsimykset. Tapaturmien väheneminen ei vain lisää työhyvinvointia, vaan parantaa myös yrityksen taloudellista tulosta. Myös yhteiskunnalle tapaturmista aiheutuva kustannus pienenee, sanoo Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti.

Kahden kerroksen rakennusyrityksiä

Rakennusalalla on muodostunut selkeä jako hyvin ja huonosti työturvallisuuttaan hoitaviin yrityksiin. Rakennusteollisuus RT seuraa tarkasti omien jäsenyritystensä työtapaturmia. Kuukausittain tehtävässä tapaturmakyselyssä jäsenyritysten tapaturmataajuus, eli työtapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, on ollut noin 20. Keskimääräinen tapaturmataajuus koko rakennusalalla on noin 70.

Rakentamisen turvallisuus ei parane kuin kaikkien yhteistyöllä. Siitä koko alan yhteinen turvallisuusviikkokin haluaa kertoa. Rakennusteollisuus RT:n kaikkien jäsenliikkeiden tavoitteena on saada kitkettyä työtapaturmat minimiin työmailla ja tehtaissa vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on vähentää tapaturmia 30 prosenttia joka vuosi.

Rakennusalan Viisaat kypärät yhteen -työturvallisuusviikon järjestää Rakennusteollisuus RT sekä yhteistyökumppanit Rakennusliitto, Rakli, SKOL, PRO ja viranomaistahot.

(Rakennusteollisuus RT ry)

 

Turvallisuuteen satsaaminen kannattaa rakennusyrityksissä.

» Lue myös Skanskan sivuilta Työturvallisuusviikosta 2015 sekä Skanskan tekemästä työturvallisuustyöstä!


Työturvallisuus ja työhyvinvointi huipputasolle 3T:n palveluilla

3T Ratkaisut Oy toteuttaa  työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja tuottavuuden edistämiseen liittyviä auditointeja sekä kehittämis- ja valmennusohjelmia. Palvelumme soveltuvat kaikille toimialoille ja monet rakennusalan yritykset hyödyntävät niitä.

» Tutustu asiantuntijapalveluihimme

» Tutustu 3T Kulttuurimittariin

Tarjoamme myös 90 työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheista opetusmultimediaa, jotka on helppo ottaa käyttöön koko henkilöstön kouluttamiseen: 

Katso koko valikoima
» 3T Multimediakirjasto

 

 (3T Ratkaisut Oy)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi