Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työelämää riivaa ylisuorittaminen ja muutosähky

STTK:n Työhyvinvointi 2014 -seminaarissa palkittiin vuoden työsuojeluvaltuutettu

Helsinki 8.5.2012

Suomalainen työelämä elää kovia aikoja. Talouskriisi, rakennemuutos ja työttömyys luovat yleistä epävarmuutta työpaikoilla. Niiden varjossa tavoitteet paremmasta työelämän arjesta jäävät helposti unohduksiin. – Työelämässä ei mikään tunnu riittävän. Vaikka yrityksillä ja työnantajilla menisi hyvin, tehostaminen on jatkuvaa. Lomautukset ja työttömyys voivat yllättää kenet tahansa. Koko ajan on kiire ja muutosherkkyyttä vaaditaan joka tehtävässä. Työsuoritusten ohessa koko ajan on huolehdittava omasta kehittymisestään, jotta ei tipahda työelämästä. Normaali työpanos ei tunnu riittävän, vaan meiltä vaaditaan ylisuoriutumista erilaisen muutosähkyn keskellä, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola arvioi.

AnttiPalola_seminaarissa450

Kun vaatimukset ovat lähes yli-inhimillisiä, seuraukset näkyvät työntekijöiden uupumisena, sairauspoissaoloina sekä motivaation ja työn ilon häviämisenä. Se puolestaan näkyy tuottavuudessa ja tuloksessa.
– Ylisuorittaminen tuo hetken tulosta, mutta pidemmän päälle se on silmän lumetta, Palola sanoo.

Meneillään olevissa työura- ja eläkeneuvotteluissa tavoitteena on ratkaisu, joka pidentää suomalaisten työuria. STTK:n puheenjohtaja korostaa, että eläkeratkaisut eivät synny ilman, että työelämän laatu aidosti paranee.
– Jos ei ole työtä, ei ole työuraa, mitä pidentää. Työurat eivät myöskään pitene, jos työelämä ei kehity. Pidemmät työurat edellyttävät hyvää johtamista ja esimiestyötä, mutta myös työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä esimerkiksi työaikojen järjestelyissä ja työtavoissa, Palola toteaa.

Tänään STTK:n työhyvinvointiseminaarin avannut Antti Palola haluaa nostaa työhyvinvoinnin, jaksamisen ja työsuojelun kehittämisen työpaikoilla osaksi normaalia johtamista. Hän toivoo myös, että henkilöstön edustajien ja työsuojeluvaltuutettujen roolia työelämän muutosten mahdollistajina arvostettaisiin enemmän.

Vuoden työsuojeluvaltuutettu tulee Kouvolasta

STTK:n seminaarissa palkittiin Vuoden työsuojeluvaltuutettu. Palkinnon sai jytyläinen työsuojeluvaltuutettu Raijaliisa Laukkanen Kouvolasta. Valinnan tehnyt STTK:n työelämän kehittämisen valmisteluryhmä kiittää Laukkasta innokkaaksi ja laaja-alaiseksi työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittäjäksi. Hän on myös aktiivisesti kehittänyt itseään työsuojeluasioissa ja jakaa työsuojelutietoa kollegoille.

 

 

(Toimihenkilökeskusjärjestö STTK)

(Kuvat STTK ja Turvallisuusuutiset.fi / 3T Ratkaisut Oy)

 

https://www.turvallisuusuutiset.fi/binary/file/-/fid/2028/

Vuoden työsuojeluvaltuutettu Raijaliisa Laukkanen sai kunniakirjan STTK:n puheenjohtaja Antti Palolalta.

 

https://www.turvallisuusuutiset.fi/binary/file/-/fid/2029/

Metropoliitta Ambrosius puhui työelämän kohtuullisuuden puolesta seminaarin päätöspuheessa.

Seminaariesitysten välissä osallistujat pääsivät tutustumaan näytteilleasettajien palveluihin. 3T Ratkaisut Oy:n osastolla Marita Hyttinen ja Maija Räntilä kertoivat 3T:n tuotteista.

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi