Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Katse työkykyyn, ei työkyvyttömyyteen - 12 organisaatiota testaa uutta toimintamallia

24.1.2014

Osatyökykyisten asemaa työmarkkinoilla voidaan parantaa nimeämällä heille työkykykoordinaattori, joka suunnittelee palveluista, etuuksista ja muista keinoista kokonaisuuden, jonka avulla osatyökykyinen pystyy jatkamaan työssään tai pääsee mukaan työelämään.

Sosiaali- ja terveysministeriön Osatyökykyiset työssä -ohjelmassa on kehitetty toimintakonseptia, joka ohjaa osatyökykyiset oikean tuen piiriin oikeaan aikaan. Mallin testaus eli pilotointi alkaa yhteensä 12:ssa organisaatiossa tämän kevään aikana.

–Työurien pidentämiseksi tarvitaan nyt konkreettisia keinoja. Osatyökykyisten työllistyminen pidentää työuria ja nostaa työllisyysasetta. Toisaalta inhimillinen ja yksilöllinen näkökulma on aivan yhtä tärkeä. Osatyökykyiselle työelämässä mukana oleminen merkitsee elämänlaadun parantumista, taloudellisen aseman kohentumista ja mahdollisuutta täysipainoiseen yhteiskunnalliseen osallistumiseen, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Pilotoinnilla paremmaksi

Toimintakonseptia käytännössä testaavat ja eteenpäin kehittävät organisaatiot ovat erikokoisia ja eri toimialoilta. Mukana on työnantajia, työterveyshuoltoja sekä TE-toimistoja. Pilottikohteet ovat Altia Oyj, RTK-palvelu Oy, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, Tampereen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Suomen Terveystalo, Tullinkulman Työterveys, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Uudenmaan TE-toimisto sekä Tampereen Ammattiopisto Tredu.

Pilotoinnin lähtökohtana on mukana olevien organisaatioiden tämänhetkinen tilanne ja kehittämishaasteet. Yhteistyö pilottien kanssa käynnistyy alkukartoituksella, jonka jälkeen organisaatio määrittelee itse omat tavoitteensa.

Pilottikohteet ovat STM:n yhteistyökumppaneita, joiden panos toimintakonseptin kehittämisessä ja testaamisessa on hyvin tärkeä. Pilottikohteet antavat arvokasta tietoa siitä, miten työkykykoordinaattorin toiminta voidaan integroida organisaation toimintaan.

Mikä on Osatyökykyiset työssä -ohjelma?

Osatyökykyiset työssä -ohjelma tarjoaa tukea ja välineitä osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työl-listymiseen. Ohjelma koskee sekä työelämässä olevia että työelämän ulkopuolella olevia osatyökykyisiä.

Ohjelma sisältää kaksi kokonaisuutta: osatyökykyisten työssä jatkamista ja työllistymistä edistävän toimintakonseptin sekä osatyökykyisten työllistymistä helpottavat lainsäädännölliset muutokset.

» Lue lisää ohjelman nettisivuilta

(STM)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi