Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Varmista turvallinen poistuminen

22.1.2014

Suomessa syttyy vuosittain noin 15 000 tulipaloa, mikä tarkoittaa, että joka tunti syttyy jossain päin maatamme keskimäärin kaksi tulipaloa. Tulipalo ei siis valitettavasti ole mitenkään harvinainen asia. Sinäkin voit kohdata tulipalon yllättäen koska tahansa ja missä tahansa. Koska tulipalo etenee nopeasti ja muodostaa paljon hengenvaarallista savua, on osattava oikeat toimintamallit turvallisen poistumisen varmistamiseksi. Oikeita toimintamalleja voit opetella Exit - Tie turvaan! -poistumisturvallisuusvideon avulla.

Perehtymistä ja ennakointia

Jokaisen tulee perehtyä asuinkiinteistön tai työpaikan poistumisturvallisuuteen sekä selvittää itselleen lähimpien poistumisteiden ja kiinteistön kokoontumispaikan sijainti. Julkisissa rakennuksissa toiminnanharjoittajan ja kiinteistön omistajan on varmistettava, että henkilökunta ja asiakkaat pääsevät aina tulipalo- tai muissa uhkatilanteissa poistumaan kiinteistöstä turvallisesti. Jokaisen tulee tutustua poistumisteihin ja opastevalaisimiin rakennukseen tultaessa. Poistumisturvallisuus ja sen ylläpitäminen edellyttävät pieniä tekoja niin yksilöiltä kuin organisaatioilta: välittämistä, havaitsemista ja oikeaa toimintaa.

EXIT - Tie turvaan!

Exit - Tie turvaan! -poistumisturvallisuusvideon avulla voit opetella poistumisturvallisuuden kannalta keskeisiä tekijöitä erilaisissa asuinympäristöissä ja julkisissa rakennuksissa. Video on jaettu eri osioihin, joita ovat muun muassa poistumisturvallisuus omakotitaloissa, kerrostaloissa, ravintoloissa sekä kauppakeskuksissa. Voit katsoa koko videon sekä erilliset osiot YouTubesta.

» Katso videot

Toimintaohjeet tulipalon sattuessa

Jos havaitset savua rappukäytävässä:

• Sulje ovi. Pysy huoneistossa.

• Soita 112, kerro hätäkeskukselle tilanne. Noudata saamiasi ohjeita.

• Mene parvekkeelle tai ikkunan luo. Kun palokunta saapuu, ilmaise sijaintisi. Voit heiluttaa ikkunasta esimerkiksi helposti havaittavaa vaatetta, jotta sinut havaittaisiin.

Jos sinun asunnossasi on tulipalo:

• Pelasta vaarassa olevat.

• Sammuta tulipalo, jos pystyt siihen.

• Poistu huoneistosta.

• Sulje ovet perässäsi.

• Soita 112, kerro hätäkeskukselle tilanne. Noudata saamiasi ohjeita.

Savuiseen rappukäytävään ei saa mennä. Savu on myrkyllistä ja aiheuttaa nopeasti tajunnan menetyksen.

(Suomen Palopäällystöliitto)

Vuosittain Suomessa syttyy noin 15 000 tulipaloa. 


Pidä turvallisuusasiat esillä työpaikalla!

Ota 3T Opetusmultimediat työntekijöiden perehdytyksen työkaluiksi -  84 työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheista multimediaa helposti käyttöön

» 3T Kouluttajalisenssillä

» 3T eOpistossa

Aiheeseen liittyvä 3T Opetusmultimedia Työpaikan paloturvallisuus - tutustu koko multimediakirjaston valikoimaan!» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi