Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Tapaturmapäivä järjestetään perjantaina 13.9.2013

5.9.2013

Tapaturmapäivä järjestetään perjantaina 13. syyskuuta teemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi. Erityisteemana on työpaikkojen turvallisuustyö: miten sillä voidaan vaikuttaa henkilöstön turvallisuuteen niin työpaikalla kuin kotona, vapaa-ajalla ja liikenteessäkin.

Tapaturmapäivän pääteemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys. Teemaa tuodaan esiin "kuuluisilla viimeisillä sanoilla", joita yleisö voi ehdottaa lisää Facebookissa. Ennen Tapaturmapäivää toteutetaan e-postikorttikampanja , jossa viimeiset sanat voi kirjoittaa eri tilanteisiin liittyvien kuvien puhekupliin. Lisäksi Tapaturmapäivän spotteja voi nähdä Ylen kanavilla ja kuulla kaupallisilla radioasemilla.

Tapaturmapäivänä klo 10-11 lähetetään webinaarina paneelikeskustelu Ennakointi työpaikalla, joka on katsottavissa myös tallenteena Tapaturmapäivä.fi-sivustolla.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3 000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Valtaosa tapaturmista sattuu kotona ja vapaa-aikana, ja näistä aiheutuu huomattavasti enemmän sairauspoissaoloja kuin työtapaturmista.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina jonakin perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tapaturmapäivä on hyvä mahdollisuus muistuttaa henkilöstöä ennakoimaan vaaratilanteita työssä, liikenteessä ja vapaa-ajalla. 

Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi

» "Kyllä nämä tikkaat vielä tämän kesän kestää"

» "Kun kurkotan niin yletyn tällä jakkaralla" 

» "Tutustutaan näihin turvaohjeisiin sitten myöhemmin" 

» "Pitäis joskus korjata tuo sirkkelinteräsuojus" 

» "Tässä mitään sähkömiestä tarvita" 

» "Näytän kypärä päässä ihan hölmöltä" 

» "Ei pari lasillista mitään vaikuta" 

» "Pyyhe kiukaan yläpuolelle kuivumaan?" 

» Yli miljoona tapaturmaa vuosittain

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus ja Suomen Kuntaliitto.

(Tapaturmapaiva.fi)

» Lue lisää aiheesta: Hyvällä työpaikalla huolehditaan myös vapaa-ajan turvallisuudesta  


3T Multimediakirjasto  vapaasti käytettävissä - hyödynnä ainutlaatuinen tilaisuus!

Torstaina 12.9.2013 ja Tapaturmapäivänä perjantaina 13.9.2013 koko työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheiseen 3T Multimediakirjastoon on kaikille vapaa pääsy. Tutustu valikoimaan ja hyödynnä Tapaturmapäivän tapahtumissa!

» 3T Multimediakirjasto

Ota 3T Multimediakirjasto pysyvästi käyttöön:

» Tilaa 3T Kouluttajalisenssi

Väsyneenä tapaturmien todennäköisyys kasvaa. Tutustu esimerkiksi aiheeseen Uni ja työvireys sekä 82 muuhun multimediaan tapaturmapäivänä 13.9.2013. 

(3T Ratkaisut Oy)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi