Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Hyvällä työpaikalla huolehditaan myös vapaa-ajan turvallisuudesta

23.8.2013

Edelläkävijätyöpaikat panostavat työturvallisuuden lisäksi työntekijöiden vapaa-ajan ja työmatkojen turvallisuuteen ja yrityksen koko turvallisuuskulttuuriin.

–Moni työnantaja huolehtii jo laaja-alaisesti henkilöstönsä kokonaisturvallisuudesta. Vastuullisella turvallisuustyöllä vaikutetaan henkilöstön työhyvinvointiin ja samalla työmotivaatioon ja tuottavuuteen, sanoo neuvotteleva virkamies Merja Söderholm sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Turvallisuusmyönteisillä työpaikoilla pidetään turvallisuusasioita jatkuvasti esillä. Keinoja vapaa-ajan turvallisuuden edistämiseksi ovat esimerkiksi turvavälineiden - kuten heijastinten, heijastinliivien, liukuesteiden, turvavaljaiden ja pyöräilykypärien - jakaminen tai lainaaminen henkilöstölle, ensiapu- ja turvallisuuskoulutukset, ilmaisen tai edullisen liikuntamahdollisuuden tarjoaminen vapaa-ajalla ja erilaiset tempaukset kuten polkupyörien huoltopäivän järjestäminen.

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat aiheuttavat työpaikoille huomattavasti enemmän sairauspoissaoloja kuin työtapaturmat. Noin 80 prosenttia kaikista tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Työmatkoilla vahinkoja sattuu eniten jalankulkijoille. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 2800 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja.

Perjantaina 13. syyskuuta järjestettävän Tapaturmapäivän erityisteemana on työpaikkojen turvallisuustyö. Tapaturmapäivän teemalla "Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi" kiinnitetään huomiota tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys. Teemaa tuodaan esiin "kuuluisilla viimeisillä sanoilla". Niitä voi jakaa kuka tahansa e-postikorteilla Facebookissa ja Tapaturmapäivä.fi-sivuston kautta. Lisäksi Tapaturmapäivän spotteja nähdään Ylen kanavilla ja kuullaan kaupallisilla radioasemilla.

Tapaturmapäivänä järjestetään webinaarina paneelikeskustelu otsikolla Ennakointi työpaikalla, joka on katsottavissa myös jälkikäteen Tapaturmapäivä.fi-sivustolla.

» www.tapaturmapaiva.fi

Tapaturmapäivää vietetään aina vuoden jonain perjantaina 13. päivänä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Yhteistyössä: Finanssialan Keskusliitto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto, Puolustusvoimat, Onnettomuustutkintakeskus, Sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Työterveyslaitos ja Työturvallisuuskeskus.

(STM)

 

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat aiheuttavat runsaasti sairauspoissaoloja.


Pidä turvallisuusasiat esillä työpaikalla - huolehdi henkilöstön hyvinvoinnista!

Ota 3T Opetusmultimediat työntekijöiden perehdytyksen työkaluiksi -  83 työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheista multimediaa helposti käyttöön 3T Kouluttajalisenssillä tai 3T eOpistossa

Työmatkalla pitää olla tarkkana.

(3T Ratkaisut Oy)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi