Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Terveydenhuollon koulutukseen halutaan työelämän ja työterveyshuollon tuntemusta

14.6.2013

Työterveyshuollon koulutusta selvittäneen työryhmän mukaan kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten koulutukseen tulee sisällyttää riittävästi työelämätuntemusta ja työterveyshuollon tietämystä. Lisäksi työryhmä esittää päätoimisten työterveyden professuurien perustamista viiteen lääketieteellistä koulutusta järjestävään yliopistoon. Professuurien rahoituksesta vastaisivat yliopistot. Työryhmän loppuraportti luovutettiin valtiosihteeri Ulla-Maija Rajakankaalle perjantaina 14. kesäkuuta.

Myös työterveyshuollon lakisääteisten pätevyyksien rekisteröimistä pidetään tärkeänä. Työryhmä ehdottaa, että työterveyshuollon ammattihenkilöt merkitään rekisteriin, josta pätevyydet olisi helppo tarkistaa. Näin helpotettaisiin lupaviranomaisten työtä.

Työryhmän näkemyksen mukaan alan pitkäjänteinen kehittäminen ja koulutuksen laatu turvataan parhaiten eri koulutustahojen välisellä yhteistyöllä. Työterveyslaitoksen, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen verkostoyhteistyön jatkamista kannatetaan myös vastaisuudessa. Näin varmistetaan, että työterveyshuoltoon suuntautuneita ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita henkilöitä on riittävästi myös esimies- ja kehittämistehtäviin, tutkijoiksi ja kouluttajiksi.

Työryhmä käsitteli lisäksi työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen rahoitusta. Rahoituksen perustaksi esitetään nykyisen erillisrahoitusmallin jatkamista vuoteen 2017 asti.

Sosiaali- ja terveysministeriössä ja opetus- ja kulttuuriministeriössä valmistellaan parhaillaan erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen ohjauksen uudistusta, jossa tullaan ottamaan kantaa myös koulutuksen rahoitukseen. Selvitystyöryhmä jättää raporttinsa vuoden 2013 loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti vuoden 2012 marraskuussa työryhmän selvittämään työterveyshuollon koulutuksen järjestämistä ja rahoitusta, ja pohtimaan keinoja terveydenhuollon ammattihenkilöiden työelämätuntemuksen ja työterveyshuoltotietämyksen lisäämiseksi.

 

(Sosiaali- ja terveysministeriö STM)

 

 

 

» Osaajia työterveyshuoltoon! Työterveyshuollon koulutuksen turvaaminen ja osaamisen vahvistaminen -julkaisu (stm.fi)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi