Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään 28.4.2013

22.4.2013

Kansainvälisen työjärjestön ILOn koordinoimaa Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään 18. kerran sunnuntaina 28.4.2013 maailmanlaajuisesti.

Kansainvälisen työturvallisuuspäivän teema keskittyy tänä vuonna ammattitautien ehkäisyyn. Päivällä kiinnitetään kansainvälisesti huomiota työturvallisuuden ja -terveyden uusiin suuntauksiin sekä työstä aiheutuneisiin työtapaturmiin, ammattitauteihin ja kuolemantapauksiin. Päivän tavoitteena on muistaa työssään menehtyneitä tai terveytensä menettäneitä työntekijöitä.  

Työmarkkinakeskusjärjestöjen hallinnoima Työturvallisuuskeskus TTK huomioi päivän vieton järjestämällä Perusasiat kuntoon - Parempi työ -aamupäiväseminaarin perjantaina 26.4.2013 klo 8.30-12 Joensuussa, Lahdessa, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Turussa yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa. Tilaisuuksiin on ilmoittautunut yhteensä noin 600 osanottajaa. Myös median edustajia on kutsuttu tilaisuuksiin.

Seminaarit liittyvät myös EU:n työterveys- ja työturvallisuusviraston koordinoimaan kampanjaan Yhteistyöllä riskit hallintaan 2012-2013. Tavoitteena on rohkaista johtajia toimimaan työterveys- ja työturvallisuusjohtajina. Myös työntekijöitä kannustetaan esittämään ajatuksiaan esimiehilleen ja tekemään aktiivisesti yhteistyötä.

Työtapaturmia sattui palkansaajille kaikkiaan 126 500 vuonna 2012 Tapaturmavakuutuslaitosten liiton ennakkoarvion mukaan. Ammattitauteja tai ammattitautiepäilyjä oli vuonna 2010 kirjattu yhteensä 5 839 Työterveyslaitoksen työperäisten sairauksien rekisterin mukaan.

Tehtävää työpaikoilla riittää. Tärkeää on työolojen jatkuva seuranta ja parantaminen. Liikkeelle kannattaa lähteä perusasioista. Kun työympäristö on saatu turvalliseksi, paranee samalla myös työhyvinvointi.

Työturvallisuustyön pitäisi olla mukana kaikessa johtamisessa ja työskentelyssä niin yksilö- ja kuin työyhteisötasollakin. Se on osa ammattitaitoa, luonnollinen tapa asennoitua ja tehdä työtä.

Seminaareissa 26.4.2013 käsitellään perusasioiden kuntoon saattamista paremman työn lähtökohtana, kuten vaarojen arviointia, psykososiaalista työhyvinvointia ja yhteistyötä työkyvyn arvioinnissa.

Parempi työ kehittyy turvallisuutta, terveellisyyttä, yhteistyötä ja hyvää esimiestyötä parantamalla. Parempi työ edistää työhyvinvointia ja tuottavuutta. Kehittämisen perusta on yhdessä tekeminen. Kun työ sujuu, voidaan hyvin.

(Työturvallisuuskeskus)

» Lue lisää: Kokoelma työperäisten sairauksien ehkäisemiseen liittyvää tutkimustietoa nyt kaikkien saatavilla 

 

» ILO: The World Day for Safety and Health at Work 2013


3T:n työturvallisuus- ja työhyvinvointiaiheiset julkiset verkkokurssit - lisää turvallisuustietoutta työpaikallasi!

Aiheina mm. toimisto- ja asiantuntijatyön työhyvinvointi ja -turvallisuus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden johtaminen esimiestyönä ja elintapojen vaikutus työhön. Alkaen 59 € + alv / opiskelija.

 Tutustu ja ilmoittaudu!

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi