Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Ylityön enimmäismäärien räikeät ylitykset vähentyneet

25.1.2013

Työsuojeluviranomaiset ovat tarkastaneet vuoden 2011 työaikakirjanpidon valtakunnallisesti 6 000 työpaikalla. Ylityömäärien valvonnassa tarvittava työaikakirjanpito löytyi 90 %:lta valvotuista työpaikoista.

Valvonnassa havaittu suurin ylityömäärä oli yli 1 100 tuntia, samaa suuruusluokkaa kuin vuotta aiemmin. Lain sallima ylityömäärä ylittyi jälleen pahiten kuljetusalalla. Valvonnan avulla ei ole kyetty kokonaan kitkemään laittomien ylitöiden teettämistä, mutta ylityön enimmäismäärien räikeät ylitykset ovat vähentyneet: 400 tuntia ylittäviä ylityötuntimääriä löydettiin vain muutamalta työpaikalta.

Työaikalaki sallii vuositasolla työntekijälle 250 tuntia ylitöitä. Lisäksi paikallisesti sopimalla voidaan teettää 80 ylityötuntia lisää. Työnantajan tulee seurata ylitöiden kertymistä ja puuttua tilanteeseen, mikäli lain sallimat rajat uhkaavat ylittyä.

Laillistenkin ylitöiden on todettu lisäävän tapaturmariskiä, jos viikoittainen työaika ylittää 40 tuntia. Taukojen pitäminen pitkän työpäivän aikana pienentää tapaturman vaaraa. Työturvallisuuslakiin onkin esitetty muutosta, joka velvoittaisi työnantajan selvittämään myös työajoista aiheutuvat vaara- ja haittatekijät.

(Aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue)

 

 

Oikeuden päätökset -osioomme viimeksi lisätty: Kuljetusyhtiö teetti liikaa ylitöitä - menettämisseuraamus ja sakkoja (katsottavissa 3T Kouluttajalisenssillä)

Jo yli 81 multimediaa sisältävän 3T Opetusmultimediakirjaston, tiivistelmät oikeuden päätöksistä työturvallisuusasioissa ja muita hyödyllisiä työkaluja saat käyttöösi helposti 3T Kouluttajalisenssillä
(78 €/kk)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi