Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Heikki Laitiselle ansiomitali työympäristön kehittämisestä

Helsinki, 22.11.2012

Työympäristön kehittämisestä ansiomitali kolmelle

Työympäristötyön erityisansiomitalit myönnettiin tänään kolmelle ansioituneelle työelämän kehittäjälle: Heikki Laitiselle, Eija Selanderille ja Reijo Lehtiselle. Mitalit luovutti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Tekniikan tohtori Heikki Laitinen on kehittänyt työturvallisuuden arviointimenetelmiä, joita rakennusala, teollisuus, kunnat ja työsuojeluvalvonta käyttävät. Laitinen on alan tutkija ja kansainvälinen vaikuttaja, jonka asiantuntemusta myös WHO ja ILO ovat hyödyntäneet. Hän on ollut perustamassa suomalaista työturvallisuus-, -terveys, -hyvinvointitietouden ja -menettelyjen tuottamiseen fokusoitunutta 3T Ratkaisut Oy:tä ja toimii yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Laitinen on lisäksi Turvallisuusuutiset.fi:n vastaava päätoimittaja.

Heikki Laitinen, Reijo Lehtinen ja Eija Selander saivat ministeri Paula Risikon luovuttamat ansiomitalit työelämän kehittämisestä.

Saarioinen-konsernin työsuojeluvaltuutettuna ja luottamusmiehenä 21 vuotta toiminut Eija Selander on ollut käynnistämässä ja kehittämässä Ruoka-Saarioisten senioriohjelmaa, joka nyt on käytössä koko konsernissa. Ohjelma mahdollistaa sen, että yli 55-vuotiaiden työtehtäviä kevennetään, ilman että heidän ansiotasonsa laskee. Elintarvikealan työehtosopimuksissa on päätetty, että koko ala lähtee toteuttamaan senioriohjelmaa.

Reijo Lehtinen on ollut yli 20 vuoden ajan aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa rakennusalan turvallisuusmääräyksiä. Rakennusteollisuus ry:n asiamiehenä työskentelevä Lehtinen on myös suosittu kouluttaja, jota sekä rakennusalan yritykset että työntekijät arvostavat.

Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

(STM ja Turvallisuusuutiset.fi)

 

Tekniikan tohtori Heikki Laitinen (keskellä) vastaanotti ansiomitalin Työsuojelupäälliköt Ry:n toiminnanjohtaja Jukka Tammiselta ja ministeri Paula Risikolta

Heikki Laitinen

Heikki Laitinen on toiminut työsuojelun saralla 1970-luvun puolesta välistä asti, aluksi työsuojelutarkastajana ja sittemmin yliopisto-opettajana, tutkijana ja konsulttina. Tohtoriksi hän väitteli vuonna 1984 Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa, jossa hän toimii nyt turvallisuusjohtamisen dosenttina. 3T Ratkaisut Oy:n hän perusti vuonna 2001 yhdessä DI Marko Vuorisen kanssa.

Laitinen on vastannut tutkijana useiden laajassa käytössä olevien menetelmien kehittämisestä. Niitä ovat mm. rakennusalan työturvallisuuden havaintomenetelmä TR-mittari, vastaava Elmeri-menetelmä teollisuudelle sekä työsuojelutarkastajien käyttämät Valmeri-kysely ja Halmeri-menetelmä. Hän on toiminut asiantuntijana myös hyviä tuloksia tuottaneissa rakennusteollisuuden, teknologiateollisuuden ja elintarviketeollisuuden turvallisuuskilpailuissa.

Laitinen on kirjoittanut yhteensä yli kolmesataa julkaisua, joista noin puolet tieteellisiä ja toinen puoli yleistajuisia artikkeleita, oppaita ja oppikirjoja. Viimeisin, tällä viikolla arvostettuun Safety Science -lehteen julkaistavaksi hyväksytty artikkeli käsittelee Elmeri+ -menetelmän pätevyyttä tapaturmariskin mittarina.

Kansainvälisillä areenoilla Laitinen on toiminut WHO:n ja ILO:n asiantuntijana sekä useissa EU:n tutkimus- ja kehittämishankkeissa, viimeksi Turkissa ja Länsi-Balkanin maissa.

 

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi