Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Huomio matkailuyrittäjän työturvallisuuteen ja turvallisuusosaamiseen

5.10.2012

Matkailu on voimakkaasti kasvava toimiala. Matkailualan yrityksistä suuri osa on pienyrityksiä, joilla on vähäiset resurssit, sesonkiluonteinen työ ja usein asiakaslähtöinen turvallisuuskulttuuri. Asiakkaalle tai matkailijalle sattuva tapaturman voi olla vakava isku yrityksen tulevaisuudelle ja mahdollisesti koko matkailun imagolle. Työterveyslaitoksen matkailualan työturvallisuuteen keskittyneessä hankkeessa kehitettiin sekä matkailijan että matkailualan työntekijän turvallisuutta parantavia konkreettisia työkaluja ja oppaita. 

Pohjoisilla alueilla varsinkin elämysmatkailu on lisääntynyt. Näille alueille tyypillistä on kylmyys, pimeys ja vaihteleva ilmasto. Ne aiheuttavat haasteita ja vaatimuksia sekä työturvallisuudelle että asiakkaiden turvallisuudelle. Asiakkaiden turvallisuuteen on matkailualalla perinteisesti panostettu työntekijöiden turvallisuutta enemmän. Matkailijan ja matkailualan työntekijän suojautuminen ja turvallisuus (MatkaSuTu) -hankkeessa parannettiin myös työntekijöiden työturvallisuutta.

Konkreettisia työkaluja matkailuyritysten käyttöön

Hankkeessa tuotettiin työkaluja sekä yritysten että oppilaitosten käyttöön ja hyödynnettäväksi. Matkailuyrittäjän turvallisuuden hallintakansio toimii esim. matkailualan ohjelmapalveluja tuottavan apuna turvallisen, ammattitaitoisen ja menestyksekkään työn suunnittelussa. Talvimatkailijan oppaassa on tietoa mm. kylmän vaikutuksista, pukeutumisesta talvella sekä talviurheilulajeissa toimimisesta. 

Näiden lisäksi tuotettiin koulutuspaketti matkailualan turvallisuudesta sekä Turvallisesti talvilomalla Suomessa -video. Kaikki nämä työkalut tulevat löytymään hankkeen kotisivuilta » www.ttl.fi/matkasutu.

Yhteistyöverkosto

Hankkeessa muodostui monialainen yhteistyöverkosto. Verkostossa toimivat jakavat turvallisuusosaamistaan keskenään. Verkosto kehittää turvallisuusjohtamisen työkaluja mm. tapaturmien ehkäisemiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi. Verkostossa on toimijoita mm. turvallisuuden, matkailun, tekstiili- ja vaatetuksen sekä suojautumisen aloilta. Lisäksi mukana on tutkimus- ja oppilaitoksia.

Hankkeen toteuttajana toimii Työterveyslaitos yhteistyössä Tampereen Teknillisen Yliopiston, Kemi-Tornio koulutuskuntayhtymän, Centria ammattikorkeakoulun ja Oulun seudun ammattiopiston Limingan yksikön kanssa. Hanke päättyy marraskuussa. Sitä on rahoittanut Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

(Työterveyslaitos)

 

 


» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi