Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!

3T Ratkaisut Oy - LuotettavaOpettajat huolissaan pienten lasten osallistumisesta väkivaltaan

8-vuotiaan epäillään pahoinpidelleen neljää opettajaa vantaalaiskoulussa

Vantaa, 26.9.2012

Opettajiin kohdistuneet hyökkäykset ovat yleistyneet viime aikoina, kertoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ. Järjestön johtavan lakimiehen Erkki Mustosen mukaan erityisen huolestuttavaa on, että tilanteissa on ollut mukana myös pieniä oppilaita.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi keskiviikkona, että 8-vuotiaan koulupojan epäillään pahoinpidelleen neljää opettajaa Vantaalla. Tapaus sattui vain pari viikkoa sen jälkeen, kun 10-vuotiaan pojan uutisoitiin pahoinpidelleen kahta opettajaa niin ikään vantaalaiskoulussa.

Myös OAJ:lle ilmoitetaan Mustosen mukaan opettajien pahoinpitelyistä silloin tällöin, mutta ei välttämättä viikoittain. Mustonen selittää väkivaltatilanteiden määrän kasvua osittain sillä, että erityisluokkien oppilaita on siirretty säästösyistä yleisen opetuksen ryhmiin. Ryhmäkokojen kasvaminen synnyttää hänen mukaansa aiempaa herkemmin konflikteja, ja väliin menevät opettajat voivat joutua itsekin tulilinjalle.

STT ei tavoittanut Vantaan perusopetuksen johtajaa kommentoimaan tapauksia.

Sosiaaliviranomaiset selvittävät

Rikoskomisario Henri Baldauf Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoi, että tiistaina sattunut välikohtaus sai alkunsa aamupäivällä välitunnilla. Naisopettaja oli yrittänyt estää pojan pyöräilyn, joka oli kielletty koulun säännöissä. Poika opiskelee tavallisessa koulussa, mutta on erityisluokalla.

Kun opettaja oli ottanut poikaa kädestä kiinni, poika oli lyönyt häntä nyrkillä, potkinut ja repinyt hiuksista. Myös paikalle tulleita kolmea muuta opettajaa lapsi oli purrut, lyönyt tai potkinut. Tilanne rauhoittui, kun miesopettaja sai pojan otteeseen.

–Näissä tilanteissa käytetään tiukkaa halausotetta, johon yksi opettajista pojan sai. Poikaa pidettiin siinä niin kauan kunnes hän oli rauhoittunut, Baldauf kertoo.

Opettajat kävivät lääkärissä näyttämässä vammojaan. Yhdellä opettajista ylähuuli vuosi verta, toisella silmäkulma.

Baldaufin mukaan tällaisissa tapauksissa vastuu kuuluu ensisijaisesti sosiaalipuolelle. Poliisi oli yhteydessä huoltajaan ja sosiaaliviranomaisiin.

–Poliisilla on hyvin vähän tehtävänä, kun näin nuori lapsi on kyseessä. Poliisin osaksi jää lähinnä 8-vuotiaan pojan kanssa keskustelu, Baldauf kertoo.

(STT)
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.3tonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


HSEQ Online - Kattava, ketterä ja kehittyvä pilvipalvelu

Palvelun tarjoaa: 3T Ratkaisut Oy - Ratkaisevasti parempi työpäivä


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut / EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.3tratkaisut.fi