Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen perjantaina 21.9.

30.8.2012

Syyskuussa 2011 yli 10 000 suomalaista teki historiaa tekemällä etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämässä kampanjassa. Tänä vuonna etätyöpäivää vietetään perjantaina 21.9.

Kansallinen etätyöpäivä on osa Liikkujan viikon tapahtumia. Kampanjan teemana ovat etätyön pelisäännöt ja luottamus. Etätyöpäivän suojelijana toimii työministeri Lauri Ihalainen.

-Etätyö voi olla työpaikoilla työntekoa joustavoittava ja työhyvinvointia lisäävä mahdollisuus. Haastan kaikki keskustelemaan työn tekemisen eri muodoista ja työhyvinvoinnin lisäämisestä omalla työpaikalla, toteaa työministeri Lauri Ihalainen.

Kampanja tuo esiin etätyön monet hyödyt

Vuoden 2011 kampanjasta tehdyn kyselyn perusteella Kansalliseen etätyöpäivään osallistuneet yritykset ovat kokeneet ajasta ja paikasta riippumattoman työn lisäävän tuloksellisuutta, parantavan työssä jaksamista ja luovan työpaikoille myönteistä ilmapiiriä. Lisäksi työntekijät arvostavat työrauhaa, ajansäästöä ja mahdollisuutta rytmittää työ omien tarpeiden mukaan.

-Etätyö pitää mieltää yhdeksi ihan tavalliseksi työskentelytavaksi. Asiantuntijaorganisaatiossa se on erittäin kannatettavaa: etätyössä pystyy keskittymään ja työ on usein toimistossa tehtyä työtä tehokkaampaa, kertoo yksi kampanjakyselyyn vastanneista.

Microsoftin keväällä 2012 julkistaman tutkimuksen mukaan etätyö yleistyy Euroopassa, mutta teknologian hidas omaksuminen sekä jäykkyys yrityskulttuurissa viivästyttävät kehitystä.

Viime syksynä kampanjaan osallistui yli 10 000 suomalaista ja lähes 200 organisaatiota. Tämän vuoden Kansalliseen etätyöpäivään on jo ilmoittautunut tuhansia yksittäisiä kansalaisia sekä organisaatioita.

Kansallisena etätyöpäivänä 21.9. järjestetään erilaisia tempauksia. Kansalaisilla on esimerkiksi mahdollisuus tutustua uusimpiin etätyötä mahdollistaviin teknologioihin Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:ssä järjestettävässä Etätyölaboratoriossa.

Kansalliseen etätyöpäivään voi ilmoittautua mukaan ja laskea paljonko voi säästää sekä aikaa että ympäristöä tekemällä etätöitä:

»  www.etatyopaiva.fi

(Suomen Ympäristökeskus SYKE ja Microsoft)

» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi