Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Turvallisuuden suurtapahtumassa riitti tietoa ja toimintaa

7.9.2012

Kansainväliset Turvallisuus-, Security- ja Työhyvinvointi-messut päättyivät Tampereella perjantaina 7.9.2012. Pohjoismaiden suurimpaan alan messutapahtumaan tutustui kolmen päivän aikana 11 235 messuvierasta. TTT-lehti palkitsi viimeisenä messupäivänä Hyvän työelämän puolestapuhujan. Tunnustuksen sai työterveyshuollon professori, teemajohtaja Kari Reijula Työterveyslaitoksesta. Seuraavat Turvallisuus-, Security- ja Työhyvinvointi-messut järjestetään Tampereella 3.-5.9.2014.

-Turvallisuuden suurtapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin ja näytteilleasettajien messuosastot olivat näyttäviä. Positiivista palautetta saatiin myös monipuolisesta ja aiempia vuosia runsaammasta oheisohjelmasta, joka tarjosi kävijöille laajasti ajankohtaista tietoa sekä kiinnostavaa nähtävää. Monet seminaarit olivat täynnä väkeä ja etenkin työnäytökset saavuttivat suuren suosion. Vetonauloja olivat muun muassa eläinpelastusnäytökset, muut palo- ja pelastusnäytökset sekä toiminnallinen tyky-ohjelma. Lisäksi D-halliin rakennettussa Turvatalossa riitti koko messujen ajan erilaisista turvallisuusratkaisuista kiinnostuneita messuvieraita. Etenkin Suomessa ensimmäistä kertaa esillä ollut turvahuone kiinnosti yleisöä, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Kari Reijula palkittiin hyvän työelämän puolestapuhujana

Työ Terveys Turvallisuus -lehti jakoi perjantaina 7.9. Hyvän työelämän puolestapuhuja -tunnustuksen. Kunniakirjan sai työterveyshuollon professori, teemajohtaja Kari Reijula Työterveyslaitoksesta. Reijula on puhtaan sisäilman puolestapuhuja, joka on tehnyt näkyvää työtä muun muassa savuttomuuden edistämisessä. Hän oli valmistelemassa tupakoinnin työpaikoilla kieltävää lakia, joka tuli voimaan v. 1995. Lisäksi hän vaikutti aktiivisesti siihen, että tupakointi kiellettiin ravintoloissa kokonaan v. 2007. Työ tupakkahaittojen vähentämiseksi jatkuu muun muassa Savuton Suomi 2040 -verkostossa. Päätyössään Työterveyslaitoksen Käyttäjälähtöiset toimivat työtilat -teeman johtajana Reijulan tavoitteena on, että tulevaisuuden työtilat ovat paitsi terveydelle vaarattomia myös hyvinvointia edistäviä.

Suomen suurin poistumisharjoitus ja todellinen palohälytys tyhjensivät messuhallin

Tampereen Messut Oy ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK toteuttivat avajaispäivänä 5.9. Suomen suurimman poistumisharjoituksen C-hallissa. Näin isoa harjoitusta ei ollut tiettävästi toteutettu Suomessa aiemmin. Tarkoituksena oli testata, kuinka suuri halli saadaan tyhjennettyä nopeasti ihmisistä eri poistumisreittejä käyttäen.

-Poistumisharjoitus onnistui hyvin. Tämän tason harjoitus ei saa tulla kenellekään yllätyksenä ja tässä tapauksessa asiasta oli tiedotettu esimerkillisesti sekä näytteilleasettajia, messuvieraita että organisaation omaa henkilökuntaa. Tarkoituksena oli oppia tuntemaan kaikki mahdolliset poistumisreitit ja toimimaan hallitusti sekä rauhallisesti poistumistilanteessa. Lisäksi tavoitteena oli luoda yhtenäistä turvallisuuskulttuuria. Harjoitukset ovat tarpeellisia, jotta järjestelyistä vastaavien tulee myös käytyä läpi valmiina olevaa tekniikkaa ja testattua niiden toimivuutta. Tilojen erinomaisesti suunniteltu pohjaratkaisu edesauttoi harjoituksen onnistumista. Kehityskohteena voidaan mainita lähimpien poistumisreittien tehokkaampi käyttö, sillä valtaosa poistui nyt pääpoistumisreittien kautta, kertoo SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino.

Kaikkien hallien tyhjentämistä saatiin harjoitella seuraavana päivänä 6.9. tulleen todellisen palohälytyksen myötä.

- Hälytyksen aiheutti pääkeittiön yksi sprinkleri, joka laukesi uunista tulleesta kuumasta höyrystä. Tämän johdosta kaikki hallit tyhjennettiin ihmisistä. Palokunta kävi tarkistamassa tilanteen ja antoi messuväen palata sisätiloihin. Hetken kuluttua tuli uusi palohälytys, joka todettiin saman sprinklerin aiheuttamaksi vikahälytykseksi. Ihmiset poistuivat tiloista kiitettävän ripeästi. Tiloissa oli hälytyksen tullessa noin 3000 ihmistä ja väki saatiin ulos noin kuudessa minuutissa. Sekä harjoitus että todellinen poistumistilanne antoivat tärkeää tietoa järjestelmien toimivuudesta sekä kehityskohteista, toteaa Tampereen Messut Oy:n tekninen päällikkö Mikko Savolainen.

Messut avasi sisäasiainministeri Päivi Räsänen - Vuoden Palomies 2012 on Tuomo Halmeslahti

Messujen avauspuheen piti keskiviikkona 5.9. sisäasiainministeri Päivi Räsänen. Vuoden Palomiestoimikunta palkitsi avajaisissa Vuoden Palomiehen 2012. Tunnustuksen sai pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys palkitsi Vuoden Palomiehen stipendillä.

Pohjoismaiden merkittävin turvallisuusalan messutapahtuma järjestettiin 5.-7.9.2012 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nyt 13. kerran toteutetuilla Turvallisuus-messuilla sekä neljännen kerran pidetyillä Työhyvinvointi-messuilla ja Security-messuilla oli yhteensä 260 näytteilleasettajaa. Tuoteryhmiä oli esillä yli 350. Messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä alan yritysten ja yhteisöjen kanssa.

» www.turvallisuusmessut.fi

» www.tyohyvinvointimessut.fi

» www.securitymessut.fi

(Tampereen Messut ja Turvallisuusuutiset.fi)


 

 

 

3T eOpisto ensiesittelyssä messuilla

Uusi 3T eOpisto sai osakseen paljon huomiota. 3T -messubussin alakerrassa asiantuntijamme esittelivät palvelua koko messujen ajan.

» Tutustu 3T eOpistoon

3T eOpistossa on samassa palvelussa Euroopan laajin aihealueen opetusmultimediavalikoima ja työkalut verkkokurssien hallinnointiin. Voit kätevästi luoda erilaisia kursseja eri työntekijäryhmille ja esimiehille.

Suunnittelu- ja hallintatyökalut suoritustietokantoineen ovat Sinulle pysyvästi ilmaisia. Maksat vain 3T Opetusmultimedioiden käytöstä!

 

 

 

Yli 11 000 messuvierasta tutustui osastojen tarjontaan, seminaareihin ja tietoiskuihin. (Kuva messuilta 2010)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi